Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 2 augustus 2006

Sopraan Lenneke Ruiten opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 4 augustus opent de Alkmaarse sopraan Lenneke Ruiten met het luiden van de bel om 10.00 uur, de kaasmarkt. Ze doet dat op uitnodiging van burgemeester Van Rossen. Lenneke Ruiten is de winnares van de Cultuurprijs 2006 van de stad Alkmaar.

Lenneke Ruiten wordt voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangen in het stadhuis door burgemeester Van Rossen. Ruiten wordt vergezeld door haar moeder en haar echtgenoot, de pianist Thom Janssen. Na het luiden van de bel krijgen de gasten een rondleiding over de kaasmarkt. Daarna gaat het gezelschap naar de kaasdragerskamer waar de kaasvader uitleg geeft over de tradities van het Alkmaarse kaasdragergilde.

Cultuurprijs 2006
De internationaal bekende sopraan Lenneke Ruiten won in mei jl. de Cultuurprijs 2006 van de stad Alkmaar. De jury kende haar de Cultuurprijs onder meer toe omdat ze 'een brug weet te slaan tussen de klassieke zangkunst en een breed publiek van alle leeftijden' en 'haar carrière is nog pril, ze heeft nu al een internationale uitstraling'.

Voor nadere informatie: Petra van Vliet, tel. 072 - 548 8983


-----------------------


---- --