Ingezonden persbericht


PERSBERICHT RTV/CULTUUR/MEDIA

Donderdag 3 augustus 2006

Populairste Local Heroes 2006 iedere avond voor 10.000 bezoekers theaterfestival 's-Hertogenbosch

Dommelsch Locals Only! on Tour met LiveXS op Boulevard

Vrijdag 4 augustus opent de Arnhemse formatie Elstar het hoofdpodium van theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch. Ook de overige vijf populairste eigenbeheer-acts van 2006 zullen de komende week een optreden geven. Believeisadoubt, Elstar, Gentlemen LTP, Griffin, Monokraft en Zomotta geven op hun websites aan enorm uit te kijken naar hun optredens in Den Bosch. Iedere avond worden naar schatting tienduizend bezoekers verwacht op het festivalplein de Parade waar het enorme podium voor de Dommelsch Locals Only!-bands inmiddels is opgebouwd. De in totaal zes groepen werden begin mei uitgekozen door lezers van LiveXS Popmagazine en luisteraars van de alternatieve radiozender Kink FM.

Naast het dagelijkse en gratis toegankelijke concert van één van Locals Only!-formaties, zijn tijdens het theaterfestival ruim 400 voorstellingen te zien op diverse locaties in Den Bosch. Boulevard 's-Hertogenbosch start vrijdag 4 augustus en duurt tot en met 13 augustus. Silence is Sexy zal als de populairste Locals Only!-groep van vorig jaar het festival op zondag 13 augustus afsluiten.

Boulevard is het laatste buitenfestival waar de zes populairste Local Heroes van 2006 zullen spelen. Eerder waren de bands al te zien op Oerol Terschelling en het Fries straattheaterfestival Leeuwarden. Op zondagmiddag 17 september start de Dommelsch Locals Only!-tournee langs vijftien poppodia. Alle bands zijn die middag tijdens het (gratis toegankelijke) Dommelsch Locals Only! Festival te zien in de Effenaar in Eindhoven.

Meer informatie is te vinden op www.festivalboulevard.nl en www.myspace.com/dommelschlocalsonly

Speeldata en tijden Dommelsch Locals Only! met LiveXS op theaterfestival Boulevard: 04-08: Elstar, 05-08: Believeisadoubt, 06-08: Monokraft, 10-08: Zomotta, 11-08: Griffin, 12-08: Gentlemen LTP, 13-08: Silence is Sexy. De optredens zijn gratis toegankelijk en starten iedere avond om 21.30 uur.

--



Ingezonden persbericht