Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 3 augustus 2006

Kermis in Middelburg

Vrijdag 4 tot en met donderdag 10 augustus is het kermis in Middelburg. Vijfendertig attracties staan op de Markt en Plein 1940.

Op de kermis staat voor elk wat wils. Van duizelingwekkende apparaten zoals de Sensation, Booster en Magic Mouse tot aan een draaimolen voor de kleintjes. Behendige spelers kunnen prijzen winnen bij onder andere het schuivenspel en de grijpkranen. Ook liefhebbers van oliebollen en paling kunnen op de kermis terecht. Voor exploitant G. Kallenkoot is het een bijzondere week. Hij staat met zijn suiker- en nougatkraam voor de vijfentwintigste keer op de Middelburgse kermis.

De kermis is te bezoeken op vrijdag van 15.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Van maandag tot en met donderdag is de kermis van 10.00 tot 24.00 uur open.

Beste attractie

Ook dit jaar gaat een jury op pad om de beste attracties te beoordelen. Er zijn vier categorieën: beste kinderattractie, de lekkerste attractie, beste behendigheidsattractie en beste vermaakattractie. De prijsuitreiking, door wethouder Hannie Kool - Blokland, is op maandag 7 augustus om 16.00 uur bij eeterij Het Stadscafé aan de Markt.

Parkeren

De caravans en trailers van de kermisexploitanten staan tot en met 14 augustus op het parkeerterrein Hof van Tange. Het terrein is daarom afgesloten voor autos. Parkeren kan wel in de garages aan de Geere, Achter de Houttuinen, Kousteensedijk en de Kanaalweg.

De zaterdagmarkt van 5 augustus en de weekmarkt van donderdag 10 augustus verhuizen vanwege de kermis van de Markt naar het Damplein.