Ingezonden persbericht


Persbericht

Röwa ontwikkelt unieke high tech bedsystemen

Cetto en Genio: ideale bedden op maat

4 augustus 2006 - Niet alleen aantrekkelijk qua uiterlijk, maar ook nog eens als het gaat om de gezondheid. Röwa ontwikkelde met de modellen Cetto en Genio twee systeembedden die een uitstekende nachtrust garanderen. Bovendien zorgen ze ervoor dat de rug perfect wordt ondersteund.

Het geheim van Röwa-bedden zit 'm in de op elkaar afgestemde componenten. In samenwerking met externe wetenschappers, zoals het Ergonomie Instituut uit München, ontwikkelde Röwa complete bedsystemen, die zijn afgestemd op de individuele slaapwensen. Zo wordt gezorgd voor een verkwikkende nachtrust én de rug krijgt een ideale ondersteuning. Dankzij de combinatie van de matras met een speciale ondervering ontstaat een ergonomisch ligcomfort. Op deze manier worden gewrichten, spieren en in het bijzonder de wervelkolom ontlast. Tel daarbij op dat elk systeem kan worden afgestemd op het individuele gewicht, de lichaamsbouw en de slaapgewoonten en het resultaat is een bed op maat.

De basis van het systeembed Cetto wordt gevormd door een ondervering die niet uit metalen veren of houten latten bestaat, maar uit een hoogwaardige AirConCell® koudschuimbekleding. Door de variabele dichtheid van het materiaal geeft het op sommige plaatsen meer mee dan op andere. Zo kan het zich ergonomisch optimaal aanpassen aan de verschillende delen van het lichaam en geeft het waar nodig ondersteuning. Aangezien de schuimbekleding een vaste ondergrond heeft, veert deze bij bewegingen niet storend na.

Genio is een systeembed in z'n zuiverste vorm. De matras rust op een hightechweefsel dat de gehele oppervlakte van het bed bestrijkt. De stof is gespannen in een aluminium frame en is afhankelijk van het deel waar het lichaam ligt niet overal even strak. De stof reageert als een sensor op het gewicht en de lichaamsvormen: puntelastisch geeft het weefsel slechts op de belaste plaatsen van het lichaam met de juiste intensiteit mee.

Wanneer Cetto en Genio zijn voorzien van een Röwa-matras, worden de individuele voorkeur en de ergonomische functie nog meer ondersteund. De matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende stevigheiduitvoeringen, met pocketveren of van koudschuim. Iedere matras beschikt over niet minder dan zeven functiezones. Deze zijn optimaal afgestemd op de ondervering. Door deze combinatie wordt het hele lichaam, en in het bijzonder de wervelkolom, in iedere slaaphouding ergonomisch ondersteund. Zo kunnen de tussenwervelschijven 's nachts regenereren en de spieren ontspannen.

Omdat het oog ook wel degelijk wat wil, kunnen Cetto en Genio volop worden aangepast aan het interieur en ook aan de persoonlijke woonsituatie. Cetto en Genio zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met of zonder achterwand. Ter decoratie staan aantrekkelijke overtrekken in verschillende stoffen en kleuren ter beschikking. Deze zijn probleemloos te verwisselen en makkelijk te reinigen. Ook is er keus uit verschillende varianten voor de poten. Voor meer comfort biedt Röwa de onderveringen bovendien met verschillende verstelmogelijkheden: met motorframe uitgerust kan het rug-, boven- en onderbeengedeelte met hand- of afstandsbediening omhoog en omlaag worden gebracht. Het resultaat: een ideaal bed op maat!

Over Rössle & Wanner (www.roewa.de)
Rössle & Wanner GmbH, Mössingen/Duitsland, produceert onder de merknaam Röwa ergonomisch hoogwaardige slaapsystemen: matrassen en onderveringen zijn als systeem exact op elkaar afgestemd. De producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers en specialisten op het gebied van ergonomie, de wervelkolom en schadelijke stoffen. Daarbij streeft de producent voortdurend naar de verdere ontwikkeling en het optimaliseren van zijn producten. Om controle te kunnen houden op de kwaliteitsfactoren, worden alle producten in de fabriek in Mössingen vervaardigd: Rössle & Wanner houdt alles in eigen hand, van de inkoop van hout bij de lokale bosbouwinstanties, de prefabricage in de eigen houtzagerij en de productie tot aan de aflevering. In Nederland worden de producten in ca. 20 speciaalzaken verkocht. De wortels van de onderneming liggen in Baden-Württemberg: in 1914 stichtten de families Rössle en Wanner de Stuttgarter Stahlfedernmatratzenfabrik. Tegenwoordig heeft Rössle & Wanner in totaal 130 medewerkers in dienst. De firma behaalde in 2005 een omzet van 26 miljoen euro.

Onderschriften bij de afbeeldingen:

1. Cetto presenteert zich in eigentijds design. Ondervering van schuimstof van variabele dichtheid vormt de basis van dit systeembed. Met de speciaal daarop afgestemde Röwa-matras wordt het lichaam ergonomisch op de juiste wijze ondersteund: de beste uitgangspositie om lang gezond en fit te blijven.
2. Genio brengt zuivere flair naar de slaapkamer. Dankzij de stof, die als een sensor op gewicht en lichaamsvorm reageert, slaapt u met een ontspannen rug.
3. Puntelastisch geeft het hightechweefsel slechts op de belaste plaatsen van het lichaam met de juiste intensiteit mee.

///

Noot voor de redactie,