Politie Hollands Midden

Datum: 4 augustus 2006


---
Roelofarendsveen Onderzoek naar inbraak De politie heeft op donderdag 3 augustus, rond 23.40 uur, een melding binnengekregen van een inbraak in een bedrijf aan De Lasso. Het alarm was afgegaan waarna de politie werd gewaarschuwd. Ter plaatse gekomen zijn alle zijden van het pand bewaakt totdat een hondengeleider uit Leiden ter plaatse kwam. De hondengeleider is met de hond het pand ingegaan en heeft het hele pand doorzocht. In het pand werd niemand meer aangetroffen. Vervolgens is gekeken wat er uit het pand is weggenomen. Uit het pand werden onder andere laptops gestolen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader achtergelaten sporen.

Moordrecht Aanhouding na mishandeling van visser De politie heeft op donderdag 3 augustus een 14 jarige jongen uit Moordrecht aangehouden en een 15 jarige jongen uit Moordrecht gehoord op verdenking van het mishandelen van een visser op dinsdagavond 1 augustus. De 14 jarige jongen wordt ervan verdacht de visser in het gezicht te hebben geslagen. Volgens zijn verklaring heeft hij alleen maar geduwd, de politie zet het onderzoek voort.

--- origineel bericht --- De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat dinsdagavond 1 augustus rond 20.45 uur plaatsvond aan de Oost Ringdijk. Een groep van ongeveer tien jongeren begon daar drie mannen lastig te vallen die daar zaten te vissen. Ze gooiden van alles in het water daar waar de mannen hun lijntje hadden uitgezet. Ondanks een vriendelijk verzoek van de mannen om er mee op te houden, bleven ze door gaan. Eén van de vissers, een 62 jarige man uit Moordrecht besloot daarop naar de jongens toe te lopen. Om duidelijk te maken dat ze moesten stoppen prikte hij met een hengeldeel in de buik van één van de jongeren. Vervolgens kreeg hij een slag van één van de jongens in het gezicht, stompte een ander hem op de rug, werd er met een fietswiel tegen zijn benen geslagen en liep een ander met een steen op hem af. Eén van de andere vissers wist deze steen weg te slaan. De jongeren maakten zich uit de voeten nadat ze zagen dat een visser belde met de politie. De politie heeft nog daar en in de omgeving naar de jongeren gezocht, maar deze zoekactie bleef zonder resultaat.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --