Politie Gelderland-Zuid

Beschonken man vernielt ruit

Tiel, 04-08-2006 o Donderdagnacht is in Tiel een 30-jarige man uit Lienden aangehouden voor openbaar dronkenschap en vernieling van een ruit.

Agenten troffen de man aan in de achtertuin van een woning, waarvan de ruit was ingeslagen. De verdachte stond erbij en had een bebloede hand. De politiemensen zijn met de verdachte naar de huisartsenpost gereden om de wond te laten verzorgen. Hierna is de verdachte overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Protocol besmetting

Tijdens de aanhouding van de arrestant, heeft een van de politiemensen bloedcontact gehad met de verdachte. Doordat de agent zelf een klein wondje had en in contact kwam met het bloed van de arrestant, is besmettingsgevaar ontstaan. Hierop is het protocol besmetting, zoals dat bij de politie is ontwikkeld met de GG en GD en Arbodienst, in werking getreden. Dit betekent dat de politieagent volgens richtlijnen een zorgtraject ingaat en als maatregel, zich laat behandelen in het ziekenhuis.

Hulpverleners die te maken krijgen met een bijt-, prik- of spuugincident moeten volgens dit protocol een aantal stappen ondernemen. Besmetting kan voor hen ook plaatsvinden bij de hulpverlening van gewonden bij verkeersongevallen en dergelijke. (01)