Politie Groningen

Vrijdag 4 augustus 2006

Vandaag zijn er 15 persberichten

Provincie Groningen, 04-08-2006

Hoogezand: fietsdief komt niet ver

Een 36-jarige man uit Groningen is woensdagochtend niet ver met een gestolen fiets gekomen. De Stadjer had bij een bank aan de Burgemeester van Roijenstraat Oost een mooie afgesloten fiets weggenomen. Met de fiets over de schouder reed de verdachte op zijn eigen fiets weg. De fietsdief had pech, omdat twee surveillerende politieagenten de verdachte in het snotje kregen. De man werd direct gecontroleerd. De 36-jarige gaf al snel toe dat hij de fiets had gestolen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Een dag later deed 57-jarige man uit Hoogezand aangifte van fietsdiefstal. De agenten konden hem direct blij maken met de boodschap dat zijn fiets was aangetroffen. De Hoogezandster heeft zijn eigendom inmiddels teruggekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: Drent 50 km/uur te hard

De politie heeft donderdagochtend op de snelweg A7 het rijbewijs van een 22-jarige man uit Assen ingevorderd. De Drent reed 170 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 120 km/uur. De verdachte bleek zijn rijbewijs nog geen twee maanden geleden te hebben gehaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Waterhuizen: forse inbraak bij scheepswerfbedrijf

Bij een scheepswerfbedrijf aan het Winschoterdiep is woensdagnacht een inbraak gepleegd. De onbekende daders forceerden de deuren van diverse loodsen. Men nam onder meer tien bronzen balastinjectoren, een grote hoeveelheid laskabel met een kern van koper en ongeveer 100 bordjes van aluminium om plaatmateriaal aan elkaar te koppelen weg. De schade wordt geschat op enkele tienduizenden euros. De politie heeft donderdagochtend een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Van de inbraak is al aangifte gedaan. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: fietser met koperen kabels aangehouden

De politie heeft donderdagochtend op het Zuiderveen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Politieagenten zagen de verdachte met diverse koperen grondkabels op de fiets rijden. De Stadjer werd aangehouden en ingesloten. De man bleek daarnaast in het bezit van diverse inbrekerswerktuigen. De politie onderzoekt de herkomst van de koperen kabels. Zij stelt een nader onderzoek in.

Oudeschans: automobilisten botsen

Bij een verkeersongeval op de Koudehoek is donderdagochtend een 19-jarige man uit Scheemda gewond geraakt. De man raakte in een flauwe bocht de controle kwijt over het stuur. Hij kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed een 59-jarige automobilist uit Veendam. Een botsing was het gevolg. De 19-jarige raakte gewond aan zijn gezicht en schouder. Hij werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt. Beide autos werden zwaar beschadigd afgesleept.

Zijldijk: twee gewonden bij ongeluk met minibikes

Een 18-jarige jongen uit Zijldijk en zijn twee jaar jongere broer zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. Het duo was aan het crossen met hun minibikes op de Fivelweg. De jongste van de twee kwam ten val, waarna zijn oudere broer over hem heen viel. De 18-jarige werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 16-jarige hield slechts enkele schaafwonden over aan het ongeluk. De politie heeft beide minibikes in beslag genomen. Het ongeluk toont aan dat het rijden op een mini-bike gevaarlijk is. De politie heeft van het ongeluk een rapportage gemaakt.

Leens/Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdagmiddag op twee locaties een
snelheidscontrole gehouden.

Provincialeweg N361 in Leens: aantal geregistreerde voertuigen: 605, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Plataanlaan in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 978, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Baflo: man aangehouden na bedreiging van meisjes

De politie heeft donderdagnacht op het station in Baflo een 18-jarige man uit Den Andel aangehouden voor bedreiging. De verdachte werd op het station door een 16-jarig meisje uit Usquert aangewezen als degene die haar en een vriendin in de trein had bedreigd. Ook zou de verdachte samen met een maat twee vrienden van haar hebben mishandeld. De 18-jarige werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Noordbroek: politie houdt duo aan voor poging tot inbraak

De politie heeft donderdagnacht op de Sappemeersterweg een 37-jarige man uit Nieuwediep en een 30-jarige man uit Wildervank aangehouden voor poging tot inbraak. De verdachten werden vlakbij de NAM-lokatie Zuiderveen in een auto aangetroffen. De Wildervanker was opvallend gekleed in een regenpak. Na onderzoek door de bedrijfsbeveiliging van de NAM-lokatie werd geconstateerd dat onbekenden een gat hadden gemaakt in de omheining van het bedrijf. De politie heeft diverse gereedschappen in de auto, waaronder een betonschaar, ijzerzaag, twee walkie talkies, handschoenen en schroevendraaiers, aangetroffen. De verdachten werden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: bivakmuts leidt tot aanhoudingen en vuurwapens

De politie heeft donderdagnacht op de Eikenlaan twee Stadjers van 19 jaar en een 34-jarige man uit Winschoten aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Politieagenten zagen de verdachten in een auto op de 0parkeerplaats bij begraafplaats Selwerderhof zitten. Bij het naderen van de politieauto reed het drietal weg. Op de plek waar de auto had gestaan, trof de politie een bivakmuts aan. Direct zetten de agenten de achtervolging in. Op de Eikenlaan werd de auto gecontroleerd. Bij nader onderzoek troffen de dienders in de auto een vuurwapen met munitie aan. De verdachten werden hierop aangehouden. Bij de fouillering van één van de Stadjers trof de politie een tweede vuurwapen aan. Bij deze verdachte werden daarnaast plastic handschoenen en een halsdoek aangetroffen. De drie verdachten werden in beslag genomen. De auto werd veiliggesteld op het politiebureau. De politie zal vandaag de auto nog eens grondig doorzoeken. Beide vuurwapens en de bivakmuts werden in beslag genomen. Het drietal zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie voorkomt winkeldiefstallen

De politie heeft donderdagmiddag twee vrouwen, een 27-jarige vrouw uit Groningen een 26-jarige vrouw uit Hoogezand, aangehouden. Beiden vrouwen stonden bij een bushalte op de Grote Markt. Zij gingen plots uiteen bij het zien van de politie. De dienders hadden het vermoeden dat één van de vrouwen een ambtshalve bekende winkeldievegge was. Beide vrouwen werden vervolgens gecontroleerd. De Hoogezandster had zich vermomd met een pruik. De agenten herkenden haar als een bekende winkeldievegge. Ook de Stadjer bleek een bekende winkeldievegge te zijn. De dienders constateerden daarnaast dat de Stadjer een geprepareerde tas bij zich had. De politie hield daarom beide dames aan. De politie denkt dat beide verdachten op dievenpad waren. Hun plan werd door interventie van de politie voorkomen. De tas werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden op de Ulgersmaweg. Agenten zagen de bromfietser zonder helm rijden. De politie kon hem controleren. De man moest zijn identiteitsbewijs overleggen. De jongen kon deze niet laten zien en vertelde erbij dat hij ook geen geldig rijbewijs had. Bij controle van zijn gegevens bleek hij ook geen bromfietscertificaat te hebben. De Delfzijlster had niet zijn geluksdag: hij had nog ruim 600 euro aan boetes openstaan. Hierop is de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man betaalde de openstaande boetes. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: baldadigheid beboet

Donderdagnacht heeft de politie een 19-jarige man en twee 20-jarige mannen, allen uit de stad, aangehouden voor baldadigheid. In de Oosterstraat zagen surveillerende agenten het drietal ventielen uit diverse gestalde fietsen halen. De jongens werden ingerekend. Met een bekeuring op zak mochten zij, na verhoor, het politiebureau weer verlaten.

Groningen: vrachtauto beschadigd geluidswal

De politie heeft donderdagmiddag een 45-jarige man uit Turkije aangehouden. De vrachtwagenchauffeur reed op het Winschoterdiep en wilde onder het viaduct doorrijden. Hij had kennelijk de hoogte van de viaduct en zijn vrachtauto niet goed geschat. Hij reed namelijk de tegen de geluidswand van de ringweg. Hierdoor viel een deel van de geluidswand naar beneden op de rijbaan van het Winschoterdiep. De man heeft na het ongeval de plaats van het ongeval verlaten. Agenten konden de vrachtauto, met behulp van getuigen, op de afrit Foxhol van de snelweg A7 staandehouden. Bij controle bleek dat de huif van de trailer was beschadigd. De Turk werd aangehouden en moest naar Groningen terugrijden. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op en stelt een onderzoek naar het ongeval in.

Groningen: politie pakt dief door alerte verkoopster

Donderdagmiddag heeft de politie een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling en diefstal. De man wilde in een sportwinkel aan de Prunusstraat een jas terugbrengen. Diezelfde ochtend had een 42-jarige vrouw uit Groningen de verkoopster van de sportzaak geïnformeerd. Zij had een dag eerder een jas in de sportzaak gekocht, maar was de jas met prijskaartje uit haar woning gestolen. De alerte 29-jarige verkoopster herkende de jas onmiddellijk en waarschuwde de politie gebeld. De verdachte is in de winkel aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij de spullen uit de woning van de 42-jarige vrouw te hebben gestolen. De Stadjer is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.