Politieberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 04-08-2006

Verkeerscontrole

DE MEERN Bij een verkeerscontrole donderdag 3 augustus op de Zandweg zijn 12 bestuurders bekeurd voor het rijden in verboden richting.

De controle vond plaats tussen de Europaweg en de Regenboogbrug. Kennelijk weten de bestuurders nog niet allemaal dat er een eenrichtingsverkeer geldt op de Zandweg ondanks de borden. Binnen twintig minuten hadden de politiemensen namelijk al de 12 bestuurders bekeurd.

Vrouw aangehouden

UTRECHT Een 20-jarige vrouw uit Utrecht is donderdag 3 augustus omstreeks 21.30 uur aangehouden op het Stationsplein. De vrouw wordt verdacht van het vervalsen van een strippenkaart.

De vrouw viel door de mand bij een controle in de bus. Controleurs vroegen naar haar plaatsbewijs en al snel zagen zij dat de strippenkaart was vervalst. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het bureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder bekeurd

UTRECHT Een 28-jarige automobilist uit Utrecht is donderdag 3 augustus omstreeks 15.25 uur bekeurd voor onder meer het in gevaar brengen van het verkeer.

Politiemensen waren getuigen van het feit dat de Utrechter op de Kanaalstraat met zijn auto een 180-graden slip maakte. Dit rijgedrag leverde gevaar op voor andere weggebruikers. De Kanaalstraat is een smalle straat met tegemoetkomend verkeer. Bovendien was het druk en het wegdek glad door de vallende regen. Daarnaast droeg de Utrechter geen gordel en was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Bestuurder gewond

DE MEERN Een 31-jarige automobilist uit De Meern raakte donderdag 3 augustus omstreeks 23.20 uur gewond. De automobilist liep letsel op aan zijn nek en werd vervoerd naar het UMC.

De man reed in zijn auto over de Nedereindseweg in de richting van Nieuwegein. Toen hij over een drempel reed, verloor hij de macht over zijn voertuig, raakte in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer moest er aan te pas komen om de man uit zijn auto te bevrijden. Tijdens de hulpverlening en het bergen van de auto is de Nedereindseweg in beide richting tijdelijk voor het doorgaande verkeer afgesloten geweest.