Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen, 04-08-2006

Leegstaande boerderij uitgebrand

ZUIDWOLDE - Door nog onbekende oorzaak is donderdagavond een leegstaande boerderij aan De Stuw in Zuidwolde volledig in de as gelegd. Een passant ontdekte de brand tegen 22.00 uur De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. 06167912

Politie beboet wildplassers

MEPPEL - De politie heeft donderdagavond tijdens een editie van Donderdag Meppeldag op diverse locaties in de binnenstad van Meppel 11 zogenaamde wildplassers bekeurd. Wildplassen kost de overtreder 75 euro.

Opvallend was volgens de surveillanten dat de overtredingen veelal werden gepleegd op korte afstand van sanitaire voorzieningen. 06167918

Wapenverkopers krijgen proces verbaal

HOOGEVEEN - Nadat de politie twee achtereenvolgende weken waarschuwend was opgetreden tegen de verkopers van (imitatie) zwaarden , dolken en messen heeft de politie donderdagmiddag op de Schutstraat in Hoogeveen twee marktlieden bekeurd voor het "voor direct gebruik aanwezig hebben" van de wapens. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 30 jarige man uit Almere en een 38 jarige marktkoopman uit Assen. Er zijn 22 zwaarden en messen in beslag genomen.

Dergelijke wapens mogen wel verkocht worden maar mogen uitsluitend in de verpakking getoond worden. 06167850.

Man gewond bij verkeersongeval

SLEEN - Een 47 jarige automobilist uit Wezuperbrug is donderdagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat hij door nog onbekende oorzaak op de N34 bij Sleen met zijn auto van de weg geraakt en in de bermsloot was beland. In verband met de aanzienlijke schade aan de auto heeft de politie het kentekenbewijs van de auto ingenomen. 06167859.

Drie auto's betrokken bij verkeersongeval

MEPPEL - Een 40 jarige automobilist uit Putten is donderdagmiddag met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man was als bestuurder betrokken bij een verkeersongeval op de Bekinkbaan in Meppel. Volgens de man was hij op de door regen nat en glad geworden Bekinkbaan zomaar in de slip geraakt, waarna hij de controle over zijn auto verloor. Hij botste frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 54 jarige vrouw uit Emmeloord. Een daarachter rijdende auto, bestuurd door een 49 jarige man uit Geeuwenbrug, liep schade op nadat hij op de tegemoetkomende auto was gebotst. Behalve de man uit Putten kwamen alle betrokkenen met de schrik vrij. 06167843.

Politie neemt eigenbouw mini bike in beslag

BEILEN - De politie heeft donderdagavond op de Bathoorn in Beilen een 12 jarige jongen uit Beilen bekeurd omdat hij een mini bike, model eigenbouw, bestuurde

Het zelfbouw apparaat werd aangedreven door de motor van een grasmaaier.

De 50 jarige vader van de jeugdige coureur vond het optreden van de politie maar kinderachtig. Hij weigerde vrijwillig afstand te doen van de mini bike, waarop de politie het machientje formeel in beslag nam. 06167872.

Shag gestolen bij inbraak kiosk

GASSELTE - Bij een inbraak in de kiosk van een tankstation in Gasselte is donderdag, even na middernacht een tot nu toe onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen. Om in de kiosk te komen is aan de achterkant een slot opengebroken. Eenmaal binnen is het rolluik van de vitrine vernield. 06167925.

Bert Visser (0592-361280) doet de persvoorlichting voor politie Drenthe tot vrijdagavond 21.00 uur. Daarnaa neemt collega Dana Kragten het perspiket over tot zaterdagmorgen 08.00 uur. Ze is op hetzelfde tel.nr. bereikbaar.