Politie Gelderland-Midden


Publicatiedatum: 4-8-2006 11:17:49 bellen op het bureau Beekstraat (0900-8844).

---

Autodief maakt brokken en laat buit total-loss achter
Publicatiedatum: 4-8-2006 11:16:27

Arnhem - Een vooralsnog onbekende autodief heeft donderdagavond in de Arnhemse wijk Klarendal verschillende aanrijdingen veroorzaakt en de buit total-loss achtergelaten. Voorzover bekend was er niemand gewond geraakt. De autodief is nog voortvluchtig maar de politie zegt wel zijn identiteit te kennen.

Even voor zeven uur meldden buurtbewoners aan de De Wiltstraat dat een witte auto een aantal verkeerspalen omver zou hebben gereden en dat de bestuurder op de vlucht zou zijn geslagen. Agenten troffen even later op de Voorbroodstraat een zwaar beschadigde auto met draaiende motor aan. Uit onderzoek bleek dat de wagen verschillende keren wegmeubilair had geraakt. Ook bleek een geparkeerde wagen te zijn aangereden. Volgens getuigen was de bestuurder te voet weggevlucht. Navraag bij de eigenaar van de auto leerde dat de wagen zojuist was gestolen. De politie heeft de auto veiliggesteld voor sporenonderzoek en is op zoek naar de dader.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewapende straatroof mislukt

Publicatiedatum: 4-8-2006 11:15:47

Arnhem - Een onbekende gewapende man heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Lange Wal in de Arnhemse wijk Presikhaaf vergeefs geprobeerd geld afhandig te maken van twee Arnhemmers. De man sloeg uiteindelijk op de vlucht toen de slachtoffers, twee Arnhemmers van 22 en 31 jaar aangaven geen geld bij zich te hebben. Gewaarschuwde agenten hebben nog naar de dader gezocht maar de man niet meer aangetroffen.

Volgens de Arnhemmers zou de man op een fiets rijden en had hij hen omstreeks half één op de Lange Wal aangesproken. Vervolgens zou hij hen bedreigd hebben met iets wat leek op een vuurwapen. Uiteindelijk ging de belager er zonder buit vandoor. Het zou gaan om een man van ongeveer 30 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 m lang met een enigszins bol gezicht. Verder zou hij kort stekelig blond haar hebben en droeg hij een witte jas. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vluchtende verdachte van inbraakpoging alsnog gepakt
Publicatiedatum: 4-8-2006 11:15:12

Arnhem - Een 45-jarige man uit Nijmegen die op de vlucht was voor de Arnhemse politie is in de nacht van donderdag op vrijdag alsnog gepakt. De man wordt ervan verdacht betrokkene te zijn geweest bij een inbraakpoging bij een woning in het Arnhemse Boulevardkwartier. Bewoners van een pand aan de Gravenstraat hadden rond kwart voor vier gerommel aan de achterdeur gehoord en zagen even later een vreemde in de achtertuin van hun woning. Gewaarschuwde agenten troffen even later de Nijmegenaar aan die zich in een boom verschanst had. Op aanroepen van de agenten reageerde de man niet maar klom het dak van een aangrenzend pand op. Agenten zetten de omgeving af en zagen de man even later van het dak springen. Na een achtervolging te voet kon de Nijmegenaar op de Johan de Wittlaan worden ingerekend. Tijdens zijn vlucht had de Nijmegenaar gereedschap van zich afgegooid. De man is ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer opgepakt na vernieling winkeldeur

Publicatiedatum: 4-8-2006 11:14:36

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een negentienjarige jongen uit die stad opgepakt als verdachte van vernieling of poging tot inbraak. De jongen zou kort daarvoor bij een winkel aan de Kerkstraat een deur vernield hebben. Getuigen hadden dat gezien en waarschuwden de politie. Twee agenten die toevallig in de buurt waren troffen direct na de melding in de omgeving de negentienjarige Arnhemmer aan die aan het signalement van de getuigen bleek te voldoen. De knaap is ingesloten. Door de eigenaar van de winkel is aangifte gedaan. Er is nog niet bekend of er iets uit de winkel gestolen is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhems duo aangehouden met gestolen bromfiets

Publicatiedatum: 4-8-2006 11:14:03

Arnhem - Twee Arnhemmers van beiden zeventien jaar zijn donderdag door de politie aangehouden in verband met een gestolen bromfiets. Een van de twee liep tegen de lamp toen hij op de Van Oldenbarneveldtstraat rijdend werd aangetroffen op de brommer. De brommer bleek bij onderzoek als gestolen te zijn opgegeven. De jongen verklaarde dat de brommer niet zijn eigendom was maar van een kennis, de andere zeventienjarige Arnhemmer. Nadat die in het politiebureau was ontboden werd ook hij aangehouden. De eigenaar had verklaard de brommer geruild te hebben met een onbekende. De brommer is voor onderzoek in beslag genomen. Beide verdachten zijn na verhoor vrijgelaten. Hen hangt een proces-verbaal boven het hoofd voor heling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongetje (7) op quad betrapt

Publicatiedatum: 4-8-2006 11:13:00

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag op de Bereklauwstraat in de wijk Malburgen een 7-jarig jongetje betrapt terwijl hij op een quad (een vierwielig motorvoertuigje) reed. De jongen werd onderschept samen met zijn vader, die ook op een quad reed. De quads bleken geen kenteken te hebben en zijn vermoedelijk ook niet verzekerd. De agenten namen de beide voertuigen in beslag voor een technisch onderzoek. Dat onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van het rijden zonder rijbewijs of dat er een bromfietscertificaat voor nodig is om ze te mogen besturen. Tegen de vader, een 27-jarige man, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tientallen boetes bij grootscheepse verkeerscontrole
Publicatiedatum: 4-8-2006 11:11:37

Arnhem - Bij een grootscheepse verkeerscontrole op de Johan de Wittlaan in Arnhem zijn donderdag gedurende middag en avonduren tientallen boetes uitgedeeld. In totaal 33 bestuurders werden bekeurd voor het rijden door rood licht. Daarnaast werden 44 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende andere verkeersovertredingen. Ook werden twee personen aangehouden in verband met een gestolen bromfiets (zie persbericht elders op deze pagina).
Agenten van het regionale verkeershandhavingsteam controleerden tussen drie uur 's middags en half tien 's avonds in samenwerken met reguliere agenten en ambtenaren van de Koninklijke Marechaussee op de Johan de Wittlaan, ter hoogte van de kruising met de Groen van Prinstererlaan. Met behulp van de Lasergun werden ruim 200 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Van dat aantal waren er vier die te hard hadden gereden (hoogst gemeten snelheid was 85 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Tegen negen bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden op een opgevoerde brommer. De overige bekeuringen waren voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606