Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 29 2006

Aanvraag kapvergunning

Perceel
Omschrijving

Molenhoek

Middelweg 18

1 ceder

Inzage: van 18 juli t/m 1 augustus 2006

Inspraakmogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzageperiode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, tel. 024-6969157.

Vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een periode van 2 jaar vrijstelling van het geldende bestemmingsplan Mookerplas en omgeving 1986 te verlenen voor:

het aanleggen van een botenhelling nabij het voormalige surfgebouw aan de Pastoorsdijk te Middelaar ter vervanging van de huidige botenhelling op de hoek Katerbosscheweg/Lambertusweg te Middelaar.

Inzageperiode: de aanvraag, het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 19 juli 2006 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Inspraakmogelijkheden: tijdens de inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit deze betrekking heeft. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren gebracht worden bij het bureau RIBM, nadat een afspraak is gemaakt via onderstaand telefoonnummer. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969143.

..

Verleende lichte bouwvergunningen. Alle vergunningen zijn verzonden op 14 juli 2006

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Leenherenstraat 8 dakkapel

Lodewijkstraat 8 renoveren / uitbreiden woonhuis

Molenhoek:

Berkenhof 12 dakkapel

Verleende reguliere bouwvergunningen. Alle vergunningen zijn verzonden op 14 juli 2006

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Spijkerweg 1 bouwen opslagloods

Hoeveveld 4 realiseren van een schoonheidssalon en het uitbreiden van

bestaande bedrijfswoning

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 696 91 47.

Rectificatie bekendmaking d.d. 11 juli 2006

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar hebben bij besluit van 3 juli 2006 op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


- het in geringe mate uitbreiden van de woning Elzenstraat 8 te Middelaar binnen bestaande bebouwing

Inzageperiode: het besluit ligt vanaf 12 juli 2006 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Reactiemogelijkheden: Voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep wordt dit vrijstellingsbesluit geacht deel uit te maken van het besluit waarop dit betrekking heeft, in dit geval de nog te verlenen bouwvergunning.

Dit betekent dat pas bezwaar en beroep mogelijk is tegen zowel deze vrijstelling als de betreffende bouwvergunning nadat deze bouwvergunning is verleend en bekend gemaakt. Bekendmaking geschiedt te zijner tijd door toezending aan de aanvrager en degene die een zienswijze heeft ingediend en door publicatie van het besluit alsmede de datum van verzending ervan in het weekblad Regiodiek, onder de gemeentelijke informatierubriek Ter Sprake.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969143.

..

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo): Iedereen moet kunnen meedoen

Op 1 januari 2007 komt er een nieuwe wet; de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het doel van deze wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. De gemeenten gaan de Wmo uitvoeren. Elke gemeente zal daarbij eigen accenten leggen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een site op internet geopend, die speciaal is bedoeld als informatiebron voor het publiek: www.info-wmo.nl. Op deze site vindt u informatie over de grote lijnen van de Wmo.

.

De Vierdaagse in Mook

Donderdag 20 juli en vrijdag 21 juli doen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse onze gemeente weer aan. Naast een gezellige sfeer, muziek en versierde straten worden er allerlei activiteiten georganiseerd. De wandelroutes zijn gelijk aan vorig jaar.

Route donderdag 20 juli

De wandelaars komen omstreeks 06.00 uur vanuit Heumen onze gemeente binnen en lopen via de Spijkerweg Rijksweg Maasdijk - terrein Maasstaete De Hove naar het Raadhuisplein. De 30 km. lopers verlaten hier via de Groesbeekseweg onze gemeente. De 40 en 50 km. lopers vervolgen hun weg via de Kerkstraat Kanaalweg Cuijksesteeg Meulenbroekstraat Lambertusweg Elzenstraat Witteweg Muldershofweg Zevenbergseweg Schildersweg richting Milsbeek.

Gedurende de doortocht over de Rijksweg N271 is de westelijke rijbaan, tussen de Spijkerweg en Maasdijk, afgesloten voor het verkeer. Het verkeer zal door de politie over de andere rijbaan geleid worden, zodat doorgaand verkeer mogelijk blijft. De Groesbeekseweg is vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur afgesloten voor het verkeer. Groesbeek is dan uitsluitend bereikbaar via Nijmegen of Milsbeek. Lokaal verkeer met bestemming de Bisselt kan via de Papenbergseweg en Avilaweg het gebied bereiken. De slagbomen aan het begin van deze wegen zullen hiervoor tijdelijk worden verwijderd.

Route vrijdag 21 juli

Op vrijdag 21 juli tussen 08.00 uur en 15.00 uur lopen de wandelaars vanuit Cuijk via de pontonbrug over de Maas en de Cuijksesteeg Kanaalweg Kerkstraat Raadhuisplein Rijksweg richting Nijmegen.

Vrijdag is de Rijksweg N271 vanaf het gemeentehuis in Mook tot aan Nijmegen afgesloten voor het verkeer. Molenhoek is bereikbaar via Groesbeek.

Op beide dagen is de betreffende route tijdens de doorkomst geheel afgesloten voor het verkeer. Houdt u er rekening mee dat deze straten dan niet met de auto bereikbaar zijn. Om de doorgang voor de wandelaars te garanderen is parkeren op de route niet toegestaan. Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden en uw auto tijdig elders te parkeren.

Festiviteiten Raadhuisplein Mook

Mook Promotion zorgt dit jaar weer voor de feestelijke inrichting van het Raadhuisplein. Woensdagavond 19 juli vindt er een kinderplaybackshow en dorpsbarbecue plaats. De kinderplaybackshow begint om 19.00 uur en eindigt omstreeks 20.30 uur. Aansluitend vindt het dorpsfeest plaats, muzikaal begeleid door een live band uit Mook. Dit belooft een bijzonder festijn te worden. Donderdag 20 juli is het terras op het Raadhuisplein vanaf 06.00 uur geopend. Vanaf ca. 07.00 uur tot 09.30 uur klinkt hier muziek van het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Ook op vrijdag is het Raadhuisplein ingericht met terras en kramen. Muziekkapel De Heituters zal de doortocht dan muzikaal begeleiden. Ten behoeve van al deze activiteiten is het Raadhuisplein vanaf woensdag 19 juli 16.00 uur tot het einde van festiviteiten op vrijdag 21 juli, circa 18.00 uur, afgesloten voor het verkeer.

Festiviteiten Plein Muldershofweg Plasmolen

Donderdag 20 juli doen de wandelaars Plasmolen aan. Op het parkeerterrein aan de Muldershofweg is dan een feestelijk terras ingericht met muziek. De festiviteiten vinden plaats vanaf 07.00 tot circa 12.00 uur. Het parkeerterrein ligt binnen de route en is als gevolg daarvan gedurende de doortocht afgesloten voor het verkeer.

Feestterrein Cuijksesteeg nabij veer Middelaar

Vuurwerk

Ter hoogte van de veerstoep aan de Cuijksesteeg in Middelaar plaatst voetbalvereniging Astrantia weer een feesttent en worden diverse Vierdaagse-activiteiten georganiseerd. Woensdagavond 19 juli vindt een vuurwerkevenement plaats op de dijk achter de passantenhaven aan de Maasboulevard te Cuijk. Het vuurwerk is aan Mookse zijde goed zichtbaar vanaf de Cuijksesteeg t.h.v. de oude veerstoep. Het vuurwerk wordt omstreeks 23.15 uur ontstoken en duurt tot circa 23.35 uur.

Proefsluiting pontonbrug

Op donderdagavond 20 juli vindt de inmiddels traditionele proefsluiting van de pontonbrug over de Maas plaats. Militairen leggen rond 19.00 uur de brug bij de oude veerstoep in Middelaar. De openingsceremonie van de pontonbrug wordt uitgevoerd door de burgemeester van Cuijk en de loco-burgemeester van Mook en Middelaar. Daarna kunnen belangstellenden via de pontonbrug de overzijde van de Maas bezoeken. Omstreeks 20.30 uur wordt de brug weer verwijderd. Aansluitend kunt u in de tent van Astrantia nog gezellig doorfeesten. Vrijdagochtend rond 07.00 uur wordt de brug opnieuw gelegd, zodat de duizenden Vierdaagsewandelaars vanuit Cuijk de Maas kunnen oversteken.

Indien u een kijkje wilt nemen bij het vuurwerk op woensdag of bij de proefsluiting van de pontonbrug op donderdag moet u rekening houden met een omleidingsroute voor autoverkeer vanaf Mook. Op de Cuijksesteeg ter hoogte van de brug/keersluis is een inrijverbod ingesteld. Het verkeer dat de evenementen wil bezoeken wordt omgeleid via de Meulenbroekstraat, Lambertusweg en Elzenstraat naar de Veerstraat. Deze maatregel is van kracht op woensdag 19 juli vanaf 21.00 uur tot 24.00 uur en op donderdag 20 juli van 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Aan het eind van de Veerstraat is een GRATIS parkeerterrein ingericht. Mede namens de hulpdiensten verzoeken wij u vriendelijk uw auto hier te parkeren. Zowel op de Cuijksesteeg als de Veerstraat is een algeheel parkeerverbod van kracht.

Gewijzigde vaartijden veerpont

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is op donderdagochtend en vrijdag alleen bereikbaar voor voetgangers. Op woensdag- en donderdagavond vaart de veerpont tot 23.00 uur, zodat belangstellenden de gelegenheid hebben de festiviteiten aan weerszijden van de Maas te kunnen bezoeken.

Gewijzigde busroute tijdens de Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse rijden de bussen van lijn 83, Venlo-Nijmegen v.v. volgens een gewijzigde dienstregeling. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kunt u ook het OV-Reisinformatiecentrum bellen, tel. 0900 - 9292 ( 0,70 p/min.) of de klantenservice van Hermes, tel. 0900 - 821 22 08 ( 0,10 p/min.). Voor actuele reisinformatie kunt u internetpagina www.9292ov.nl raadplegen.

.

Gemeentehuis gesloten

In verband met de doorkomst van het Vierdaagselegioen zijn het gemeentehuis en de gemeentelijke werkplaats op vrijdag 21 juli a.s. de gehele dag gesloten.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake