Gemeente Etten-Leur

Gemeente overweegt vier bewoners woonwagencentrum te verwijderen

De bewoners van het woonwagencentrum Egelhof in Etten-Leur, bij wie de politie in het vorige weekeinde hennepplanten heeft aangetroffen, lopen kans om hun standplaats te verliezen.

Na vondst hennepkwekerijen

Gemeente overweegt vier bewoners woonwagencentrum te verwijderen

De bewoners van het woonwagencentrum Egelhof in Etten-Leur, bij wie de politie in het vorige weekeinde hennepplanten heeft aangetroffen, lopen kans om hun standplaats te verliezen. Burgemeester en wethouders van Etten-Leur sluiten niet uit dat zij een procedure in gang zetten om de betrokkenen van het centrum te verwijderen.

In het voorbije weekeinde heeft de politie hennepkwekerijen aangetroffen in vier schuurtjes op Egelhof. De betreffende bewoners huren hun standplaatsen en schuurtjes van de gemeente.

In een brief aan de vier huurders schrijven burgemeester en wethouders "onaangenaam verrast" te zijn dat er hennepplanten zijn gevonden in de schuurtjes op de standplaatsen. "Door uw handelen heeft u niet alleen in strijd gehandeld met voorwaarden of bepalingen die gelden voor het gebruik van de standplaats, u heeft ook bewust voor een gevaarlijke situatie voor andere bewoners op het centrum gezorgd. Per slot van rekening had door uw handelen gemakkelijk brand uit kunnen breken, met alle gevolgen van dien", zo staat in de brief.

Burgemeester en wethouders geven aan dat er wat hen betreft een grens is overschreden. Zij beraden zich op te ondernemen stappen tegen de betrokken bewoners en sluiten daarbij een procedure om hen van Egelhof te verwijderen niet uit. In afwachting van de uitkomst van dat beraad heeft het college de lopende gesprekken met de bewoners over de toekomst van het woonwagencentrum stilgelegd.

Burgemeester en wethouders verwachten van de betreffende Egelhof-bewoners tenminste een spijtbetuiging en een voorstel in relatie tot de toekomst van het woonwagencentrum.

20060804\pwm\0268
Week in...week uit
Aanbesteding WMO
Uit in Etten-Leur

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl