Politie Groningen

Jongemannen vast voor inbraken

Vijf bedrijfsinbraken en een woninginbraak opgelost

Hoogezand, 04-08-2006 o De politie heeft half juli twee jongemannen aangehouden voor diverse inbraken. Het gaat om een 19-jarige man uit Sappemeer en een 20-jarige man uit Foxhol. Met de aanhouding van de mannen zijn een woninginbraak en een vijftal bedrijfsinbraken in de omgeving van Hoogezand opgelost. De strafbare feiten zijn gepleegd in de laatste maanden van 2005 en in de eerste maanden van 2006.

Start onderzoek

De zaak kwam aan het rollen toen de verdachten in juni op een industrieterrein in Sappemeer met een tas vol inbraakgereedschap werden aangetroffen. De mannen werden hiervoor aangehouden. Op basis van diverse verklaringen en een technisch onderzoek konden meerdere inbraken (of poging daartoe) aan de verdachten gekoppeld worden.

Vijf bedrijfsinbraken

In het najaar van 2005 maakten de mannen zich schuldig aan bedrijfsinbraken aan de Molendraai en de Noorderstraat in Sappemeer en de Abramskade in Hoogezand. Begin 2006 sloegen ze hun slag bij een bedrijf aan de Techniekweg in Foxhol. In Sappemeer is een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Vosholen mislukt.

Boot en auto ontvreemd

In februari 2006 hebben de verdachten bij een woninginbraak aan de Meerweg in Kropswolde een auto, een boot en diverse andere goederen ontvreemd. Zowel de boot als de auto werden in maart van dit jaar terug gevonden. De auto had wel forse schade opgelopen.

Verdachten

De aangehouden mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de
rechter-commissaris en zitten nog altijd vast. De politie zet het onderzoek naar de verdachten en eventuele helers voort.