Politie Limburg-Noord

Overlast Maasplassen resulteert in 78 bekeuringen
Datum: 4-08-2006
Tijd bericht: 11:47
Plaats: Roermond
De politie Limburg-Noord heeft in de periode vanaf 1 juli tot en met 1 augustus in totaal 78 bekeuringen opgemaakt voor diverse overtredingen tijdens controles in het kader van het Maasplassenproject. Hiermee wordt de overlast aangepakt rond de Maasplassen die ontstaat als gevolg van illegaal kamperen, nachtvissen, vuurtje stoken en het dumpen van afval. In totaal werden in de afgelopen maand 118 personen gecontroleerd. De politie, politievrijwilligers en bijzondere opsporingsambtenaren hebben inmiddels zo'n 396 uren in het project gestopt dat nog tot en met september duurt. In totaal werden vanaf 25 mei 540 personen gecontroleerd.

De meeste bekeuringen zijn uitgeschreven voor overtredingen van de Visserijwet zoals vissen zonder vergunning, met teveel hengels of in strijd met de vergunningsvoorschriften (27) en illegaal kamperen (20). Er zijn in totaal zeventien bonnen uitgedeeld voor het bevinden op verboden grond en negen voor het negeren van een geslotenverklaring. Voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs kregen twee personen een bekeuring en voor vuurtje stoken zijn twee overtreders beboet. Een persoon kreeg een boete voor het storten van afval. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Controles
De controles vinden hoofdzakelijk 's avonds en 's nachts plaats op wisselende locaties en worden uitgevoerd door medewerkers van de basiseenheden Swalmen, Roermond-Centrum, Echt, Roerstreek, Nederweert en Heythuysen, leden van de Vrijwillige politie en Bijzondere Opsporings Ambtenaren (Boa's). Deze Boa's zijn van Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en Stadstoezicht van de gemeente Roermond.