De Unie


04/08/2006
De Unie eist werkgelegenheidsgarantie bij verkoop Philips chipdivisie

Culemborg, 4 augustus 2006 - Vakbond De Unie eist dat de werkgelegenheid van de medewerkers van de Philips chipdivisie wordt gegarandeerd als Philips binnenkort deze divisie verkoopt aan drie investerings-maatschappijen. Voor De Uniebestuurder Wim Brouwer staat bij de verkoop voorop dat de werkgelegenheid van de duizenden medewerkers van de chipdivisie door de overnemende partijen wordt gegarandeerd en hen toekomstperspectief wordt geboden.

De Unie betreurt het dat Philips deze divisie verkoopt, omdat met deze verkoop het evenwicht tussen lager opgeleid- en middelbaar- en hoger opgeleid personeel bij Philips verdwijnt.

Ten aanzien van het bedrag van de opbrengst van de verkoop, betwijfelt De Unie de rol van Philips topman Kleisterlee als investerend ondernemer. Tot nog toe heeft Kleisterlee zich een goed bankier getoond, die staat voor stabiliteit. Maar investeringen in nieuwe technologie zouden bij een bedrijf als Philips voorop moeten staan, aldus Brouwer. De Unie ziet dan ook graag dat Philips meer investeert in nieuwe technologie en mensen in plaats van de opbrengsten van de verkoop van de chipdivisie terug te geven aan aandeelhouders en om te zetten in aandelen.

---