Gemeente Hengelo

Carports van 27 woningen aan Trondheimstraat gestut

Aan de Trondheimstraat in Hengelo is donderdagmiddag 3 augustus een carport ingestort. Een auto die onder de carport stond, raakte beschadigd. De dakplaat van de carport was verrot door een vochtophoping in het houtwerk. In totaal hebben 27 woningen in de straat een soortgelijke constructie. Omdat er twijfels zijn over de veiligheid van alle carports, mogen de carports bij die woningen op last van het gemeentebestuur van Hengelo niet gebruikt worden tot ze zijn gestut.

Gestut

De carports zijn met linten afgezet. Het gaat om het deel waar de auto onder kan staan en niet het deel boven het voetpad naar de voordeur, omdat daar geen dakplaten zijn. De woningen zijn privé-eigendom. Bouwinspecteurs van de gemeente hebben woningen en carports in de buurt bekeken, maar hebben geen soortgelijke constructies ontdekt. Op andere plekken in de wijk kunnen daarom naar alle waarschijnlijkheid geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Onderzoek naar constructiefout?

Uit eerste onderzoek van de gemeente blijkt dat de dakplaten verrot zijn. Er wordt door de gemeente nu onderzocht of dat om een constructiefout gaat. De carports moeten zeer waarschijnlijk gesloopt worden. Ze worden vrijdagmiddag 4 augustus gestut, zodat ze wel gebruikt kunnen worden. Dat gebeurt met zogenoemde stempels.

Voorlichting

De bewoners van de woningen zijn donderdagavond door middel van een brief op de hoogte gebracht van de situatie. Ze zijn vrijdagmorgen geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst in het Stadskantoor in Hengelo. Daar waren circa 25 personen aanwezig.