Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 augustus 2006

Man aangehouden na bedreiging

Enschede

Op donderdag 3 augustus werd om 21.15 uur een bedreiging gemeld aan de Getfertsingel in Enschede. Een 29 jarige bewoonster wenste aangifte te doen, nadat zij door een buurtgenoot was bedreigd. Deze buurtgenoot, een 62 jarige man, was al eerder die avond in conflict geweest met de 29 jarige en haar man. De politie heeft daarin toen bemiddeld. De tweede keer was de 62 jarige met een heggenschaar in zijn hand voor de woning van de 29 jarige gaan staan. Toen hij oogcontact met de vrouw had, maakte hij een snijbeweging langs zijn keel en wees met de heggenschaar in haar richting. De politie hield daarop de 62 jarige man aan. Omdat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde, sloot de politie hem in eerste instantie ter ontnuchtering op. Daarna zal hij gehoord worden. De politie nam de heggenschaar in beslag. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-099723)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Losser

Op donderdag 3 augustus vond omstreeks 13.15 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Oldenzaalsestraat/Honingloweg in Losser. Een 40 jarige man uit Losser reed met zijn auto over de Oldenzaalsestraat, komende vanuit de richting Oldenzaal. Hij wilde ter hoogte van genoemde kruising links afslaan, de Honingloweg in. De 40 jarige verleende daarbij geen voorrang aan een 64 jarige automobiliste, die uit tegenovergestelde richting hem tegemoet reed. De 64 jarige vrouw raakte bij de aanrijding gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie nam in verband met de schade van beide auto's het kentekenbewijs deel I in en liet de auto's afslepen. (06-099611)

Aanhouding na aanranding in zwembad

Haaksbergen

Op donderdag 3 augustus werd omstreeks 15.00 uur een aanranding gemeld, gepleegd in het zwembad aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen. Een 19 jarige vrouw uit Amstelveen bevond zich in het zwembad en werd daar meerdere keren door een man betast. De 19 jarige was hiervan niet gediend en deed daarvan melding bij het personeel, die de politie inseinde. Op aanwijzingen van het personeel kon de politie de verdachte, een 35 jarige man uit Eibergen, aanhouden. De verdachte ontkende de 19 jarige onzedig te hebben betast. Na verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-099213)

Kassa leeg geroofd

Enschede

Door een 18 jarige medewerkster van een winkel in het winkelcentrum Zuid aan de Wesseler-Nering in Enschede werd een beroving gemeld van de kassa-inhoud. Zij was omstreeks 18.00 uur in de winkel en had de deur reeds gesloten. Mogelijk door het vertrek van een collegaatje was de deur niet geheel in het slot gevallen. Op dat moment kwam een man de winkel binnen en wilde nog wat kopen. Ondanks tegenwerping van de verkoopster, haalde de man haar over om toch nog iets te kopen. Daarvoor moest de 18 jarige naar het magazijn. Toen zij terug kwam in de winkel, was de man verdwenen, evenals het geld uit de kassa. Van de man is het volgende bekend: ongeveer 50 jaar oud, grijs haar, kalend en een sikje, lengte ongeveer 1.70m. Hij was gekleed in onder andere een groenkleurige blouse of shirt. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-099727)

Drietal aangehouden wegens diefstal fietsen

Enschede

Bij de politie werd op vrijdag 4 augustus omstreeks 01.10 uur gemeld, dat er drie jongens op de Calslaan in Enschede zouden lopen. Ieder met een fiets aan de hand, welke afgesloten was. De politie stelde hierop een onderzoek in en trof het drietal op het universiteitsterrein. Het drietal, allen Enschedeërs, 21, 22 en 23 jaar oud, gaven na enige aarzeling toe dat de drie fietsen door hen waren gestolen bij het NS Station Drienerlo in Enschede. Op een van de fietsen lag een sporttas, waarin een betonschaar zat, eigendom van de 21 jarige. De politie nam de drie fietsen en de betonschaar in beslag en hield het drietal aan wegens diefstal. Zij werden voor nader verhoor opgesloten en omstreeks 11.3 0 uur, ieder met een dagvaarding, in vrijheid gesteld. (06-099862)

Politie houdt winkeldieven aan

Almelo

De politie kreeg op donderdag 3 augustus om 15.35 uur de melding van een winkeldiefstal bij een kledingzaak aan de Galerij in Almelo. Ter plaatse bleek dat een man en een vrouw kleding hadden weggenomen uit de winkel en op een scooter waren weggereden. Politieagenten zagen de twee verdachten rijden over de Nieuwstraat in Almelo. De scooter werd aan de kant gezet, waarna zij zijn aangehouden. De 31 jarige man en zijn 24 jarige vriendin, beiden inwoners van Almelo, zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en later op de dag in verzekering gesteld. In belang van het onderzoek verzoekt de politie twee getuigen van de diefstal, een moeder en kind, contact op te nemen met de afdeling Almelo van de Politie Twente via telefoonnummer 0900-8844. (06-099673)

Fietser gewond

Almelo

Een 75 jarige man uit Almelo is bij een ongeval op de Van Rechteren Limpurgsingel in zijn woonplaats gewond geraakt. De man reed op donderdag 3 augustus om 10.00 uur op zijn fiets over de Bornsestraat en stak de Van Rechteren Limpurgsingel over. Hierbij zag hij een voor hem van links komende auto over het hoofd. Hij raakte de fietsendrager van de auto die in de richting van Zenderen reed en kwam ten val. De 73 jarige Enschedese automobilist voelde een klap tegen de achterkant van zijn auto en stopte. Het slachtoffer is door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-099478)

Pony mishandeld

Enschede

Bij de politie werd op maandag 31 juli aangifte gedaan van mishandeling van een pony aan de Harberinksweg in Enschede. De aangever, een 20 jarige Enschedese, meldde dat haar pony in een weiland stond en op woensdag 26 juli gewond was geraakt aan haar geslachtsdelen. Een dierenarts behandelde het dier en moest de wond hechten. Volgens de dierenarts kan de wond toegebracht zijn door toedoen van een mens. Door de tijdsduur gelegen tussen het verwonden en de aangifte was het voor de politie niet meer mogelijk ter plaatse een sporenonderzoek te verrichten. De politie neemt de mishandeling serieus op en zal alert zijn op soortgelijke zaken. Buiten deze aangifte zijn bij de politie niet meer aangiftes gedaan, waarbij sprake is van een soortgelijke verminking. (06-098203)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --