Politieberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 04-08-2006

Onder invloed

AMERSFOORT Op de Barchman Wuytierslaan is een 50-jarige Amersfoorter aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen vrijdag 4 augustus omstreeks 02.15 uur een automobilist met hoge snelheid vanaf de Stationsstraat de Barchman Wuytierlaan oprijden. Bij het Midlandpark kreeg hij een stopteken en spraken de agenten hem aan. De bestuurder rook naar alcohol en sprak met dubbele tong. Na de blaastest moest de Amersfoorter mee naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 710 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval; getuigen gezocht

AMERFOORT Op de Hogeweg zijn drie inzittenden van een auto gewond geraakt bij een aanrijding. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de toedracht.

Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Hogeweg / Rijksweg A28 een auto en een bestelbus met elkaar in botsing waren gekomen.

Een 20-jarige bestuurster van de bestelbus uit Amersfoort kwam uit de richting van Hoevelaken en reed richting Amersfoort. Op hetzelfde moment reed een 71-jarige automobilist uit Putten vanuit de richting Amersfoort de kruising op en sloeg hij linksaf de Rijksweg op. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist en twee van zijn passagiers raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd.

De Regionale Verkeersdienst stelt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval in. Bent u getuige geweest van het ongeval en kunt u hier meer over vertellen? Belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, via telelefoon 0900-8844.

Man door het lint

AMERSFOORT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor mishandeling en vernielingen.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een man in een hotel in het centrum van Amersfoort door het lint was gegaan. Hij had een andere man zonder aanleiding mishandeld en vernielingen in het hotel aangericht. Servies, plantenbakken en andere stukken van het interieur moesten het ontgelden. Agenten zagen dat omstanders de verdachte in bedwang probeerden te houden. De man, een 41-jarige inwoner van Amersfoort, gedroeg zich zeer agressief. Hij wilde vechten met de agenten, die hem met de wapenstok onder wisten te brengen. Ook in de politieauto bleef de man zich agressief gedragen. Hij is ingesloten op het politiebureau. De zaak is in onderzoek.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Dankzij camerabeelden, heeft de politie donderdag een winkeldief kunnen aanhouden.

Personeel van een winkel aan de Langestraat belde omstreeks 16.45 uur de politie. Zij hadden gezien dat twee mannen zich schuldig hadden gemaakt aan winkeldiefstal. De mannen waren al weg en de politie zocht in de omgeving naar de mannen. Zonder direct resultaat en daarom gingen de agenten terug naar de winkel. Op camerabeelden was te zien dat twee mannen goederen stalen. Korte tijd later waren dezelfde agenten op weg naar een andere melding. Op de Stadsring zagen zij één van de mannen, die ze zojuist op de camerabeelden hadden gezien, lopen. De man, een 24-jarige inwoner van Almelo werd aangehouden en hij zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Dief verstopt zich in rolcontainer

AMERSFOORT Een man, die zich had verstopt in een rolcontainer, is aangehouden voor diefstal van een fles drank.

De man, een 44-jarige Amersfoorter, passeerde omstreeks 17.30 uur een mountainbikeagent op de Utrechtsestraat en groette vriendelijk de agent. Een medewerker van Stadstoezicht sprak vlak daarna de agent aan over het feit dat de man zich vermoedelijk had schuldig gemaakt aan diefstal van een fles drank. De agent ging achter de Amersfoorter aan die inmiddels bij het St. Jorisplein fietste. Daar raakte de agent hem even kwijt, maar hij hoorde wel de klep van een container dichtslaan. Naast de bewuste container stond een fiets met een fles drank in de fietstas. De agent wist de Amersfoorter uit de container te plukken. De verdachte is in verzekering gesteld omdat hij te boek staat als veelpleger.

Vrouw aangehouden

AMERSFOORT Voor het omwisselen van prijskaartjes in een winkel aan de Utrechtsestraat, is donderdagavond een 20-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden.

De vrouw werd omstreeks 20.10 uur betrapt en overgedragen aan de politie. Die maakte proces-verbaal op voor oplichting.