Stadsdeel Amsterdam-Noord

Intensieve controles milieupolitie in Nieuwendam

Extra milieuagent ziet toe op juist gebruik nieuw inzamelsysteem

Amsterdam-Noord is grotendeels overgeschakeld op een ondergronds inzamelsysteem. Bewoners kunnen hun restafval, glas en papier zeven dagen per week kwijt in ondergrondse containers. Onlangs zijn de eerste containers in de wijk Werengouw in gebruik genomen. Voor het gebruik van de ondergrondse containers gelden specifieke regels. De komende tijd zet het stadsdeel een speciale milieuagent in Werengouw in. Bewoners die afval naast de containers zetten, riskeren een boete.

Een ondergronds inzamelsysteem kent een groot aantal voordelen. Bewoners hoeven niet meer op de vuilniswagen te wachten maar kunnen hun afval dagelijks kwijt. Om de buurt schoon te houden is het belangrijk dat men geen afval naast de containers zet. Mocht een container niet werken dan is er altijd een andere container in de directe omgeving. Bewoners kunnen hun grofvuil iedere werkdag gratis kwijt op het Afvalpunt aan de Papaverweg of, na digitale of telefonische afspraak, laten ophalen door het stadsdeel.

De extra milieuagent is voortdurend in de buurt te vinden. Hij spreekt bewoners aan op verkeerd aanbiedgedrag en treedt op bij overtredingen. Bewoners uit Werengouw kunnen de milieuagent ook zelf benaderen op telefoonnummer 020-635 5936.

Huisvuilpas
Voor het gebruik van de container voor restafval is een pas nodig. Bewoners die deze pas nog niet hebben, kunnen deze op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 gratis afhalen op de Papaverweg 33. Om misbruik te voorkomen dient men bij het ophalen wel een adres- en persoonslegitimatie te overleggen.