Politieberichten Eemland noord

Utrecht, 04-08-2006

Jonge vernielers aangehouden

BAARN Drie jongens uit Soest en Baarn zijn aangehouden voor vernieling van een raam van een woning aan de Eikenweg.

Omstreeks 23.05 uur belden bewoners naar de politie omdat er stenen tegen een ruit zouden zijn gegooid. Een ruit was gesneuveld. Een getuige rende nog achter de verdachten van 17, 18, 19 jaar oud, aan, maar kon hen niet meer achterhalen.

De drie fietsten weg richting Albert Heijnplein. Agenten wisten de jongens te traceren en aan te houden. Het bleek dat ze met een speelgoedpistool met speelgoedmunitie de ruit hadden vernield. Het wapen is in beslag genomen. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.

Ongeval; oproep getuige(n)

SOEST Bij een ongeval op de Koningsweg is een passagier van een personenauto (gegevens onbekend) gewond geraakt.

Donderdag omstreeks 14.30 uur vond een kop-staartbotsing plaats tussen twee autos. De voorste auto moest plotseling remmen voor een tractor met een caravan die vanuit de berm de Biltseweg was opgedraaid om te keren. Een 48-jarige automobilist uit Bosch en Duin moest hard remmen en de automobilist die daar achter reed, kon zijn voertuig niet meer tijdig tot stilstand brengen.Een vrouw die in deze auto zat, is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie trof later de tractor aan in de omgeving en heeft deze voor onderzoek in beslag genomen. De zaak is in onderzoek.

Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Eemland noord, via tel: 0900- 8844.