Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Aaltense automobilist botst tegen boom en raakt gewond
Publicatiedatum: 4-8-2006 13:28:17

Babberich - Op de Beekseweg in Babberich is donderdagavond een 24-jarige automobilist uit Aalten gewond geraakt nadat hij tegen een boom was gereden. De man is met voetletsel naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht. Het ongeval gebeurde rond zes uur. Vermoedelijk is de Aaltenaar tijdens het nemen van een bocht in de weg met twee wielen in de berm terecht gekomen waardoor hij de macht over het stuur verloor. De man botste daarbij vrijwel direct tegen een boom. De auto van de Aaltenaar liep zware schade op en moest worden afgesleept. Volgens de politie moet drankgebruik bij de bestuurder worden uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje (16) lichtgewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 4-8-2006 13:27:45

Duiven - Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een auto op de Visserlaan nabij het NS station in Duiven is donderdag een zestienjarig meisje lichtgewond geraakt. Het slachtoffer had enkele schaafwonden en een verwonding aan haar gebit opgelopen toen ze rond vijf uur op de fiets werd aangereden door een auto. De automobilist, een 57-jarige vrouw en plaatsgenote van het slachtoffer, was met de schrik vrij gekomen. Volgens verklaringen van betrokkenen was het meisje vanuit de richting Droopad de Visserlaan overgestoken en wilde richting station. Op de fietsersoversteekplaats werd ze aangereden door de automobiliste, die het meisje kennelijk te laat had opgemerkt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken automobilist belandt in tuin

Publicatiedatum: 4-8-2006 13:26:56

Elst - Een 38-jarige automobilist uit Elst is donderdagavond op de 1e Weteringsewal in zijn woonplaats met zijn wagen in een tuin belandt. De man is door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed maar was zelf met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was de man tijdens het rijden door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Daarbij was zijn wagen in een slip geraakt en botste tegen een tuinafzetting. In de tuin van de woning was de Elstenaar tot stilstand gekomen. Bij onderzoek bleek dat de man met een alcoholpromillage van 0,76 achter het stuur had gezeten. Dat is ongeveer anderhalf keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de Elstenaar is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een tijdelijk rijverbod opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoortse ongedeerd na botsing met lantaarnpaal
Publicatiedatum: 4-8-2006 13:26:25

Duiven - Een 63-jarige automobiliste uit Westervoort is donderdagmiddag ongedeerd gebleven nadat ze op de Nieuwgraaf nabij de Rivierweg in Duiven tegen een lantaarnpaal was gebotst. De vrouw reed omstreeks kwart voor vier met haar auto vanaf de Nieuwgraaf linksaf de Rivierweg op. Bij het maken van de bocht verloor ze door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De lantaarnpaal brak af en de auto van de Westervoortse liep eveneens schade op. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---