D66


Persbericht van het Landelijk Bestuur D66

Landelijk Bestuur van D66 betreurt besluit van Dittrich en Van der Laan

Het Landelijk Bestuur van D66 heeft kennis genomen van het besluit van Boris Dittrich en Lousewies van der Laan om zich geen kandidaat te stellen voor de komende Kamerverkiezingen. Het bestuur betreurt dit, maar heeft anderzijds respect voor de keuze die zij maken. De partij realiseert zich, dat beide politici zich ongelooflijk hard hebben ingezet voor de partij in goede en minder goede tijden en dat met deze keuze een nieuwe tijd aanbreekt voor D66.

Alexander Pechtold, de lijsttrekker voor de komende verkiezingen, heeft vanmorgen verklaard het vertrek van beide politici te betreuren.

De keuze van Boris Dittrich, om na ruim 12 jaar Kamerlidmaatschap een andere weg te gaan, kwam voor hem niet geheel onverwacht. Het besluit van Lousewies van der Laan heeft hem meer verrast, maar ook hiervoor zegt hij begrip te hebben.

Beiden hebben, ieder op hun eigen wijze, een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de toekomst voor D66. Het verheugt hem dan ook dat Boris en Lousewies zich blijven inzetten voor de komende campagne en hij heeft alle vertrouwen in een goede uitslag op 22 november .

Met vriendelijke groet,

Aletta Hekker
Directeur Landelijk Bureau D66
070-3566066 / 06-54300529