Politie Zuid-Holland-Zuid

04/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-08-2006 o Persberichten District I

DIEFSTAL
DORDRECHT- Bij een supermarkt aan het Admiraalsplein zag een binnenlopende op 3 augustus rond 15.45 uur klant dat er drie dozen met sigaretten buiten lagen. Hij meldde dit aan de bedrijfsleider. Echter toen zij samen weer naar buiten liepen waren de drie dozen verdwenen. De sigaretten vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 1800.

TE VEEL GEDRONKEN
ZWIJNDRECHT- Op de Ringdijk is op 3 augustus rond 21.45 uur een 46-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De man had te veel gedronken, zo bleek na een blaastest. De man kreeg een rijverbod van anderhalf uur.

AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Tijdens surveillance zagen politiemensen een auto rijden die zij niet vertrouwden. Bij het natrekken van de gegevens bleek eea inderdaad niet te kloppen. De auto bleek gestolen in Duitsland en was voorzien van gestolen kentekenplaten uit Nederland. Een 38-jarige man uit Bocholt (Duistland) is aangehouden.

OVERVAL OP DIERENWINKEL
GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT- Bij een dierenwinkel aan Plein 1940-1945 vond op 4 augustus rond 10.45 uur een overval plaats. Een onbekende man, met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich, wilde geld hebben. Onbekend is hoeveel geld er is meegenomen. De man verliet de dierenzaak en is weggelopen richting de Beekmanstraat.

Signalement
De man voldoet aan het volgende signalement;

* Blanke man

* 21 22 jaar

* zwarte broek

* zwarte jas met capuchon

* pukkelig gezicht

* Tijdens de overval had hij een rode zakdoek voor zijn gezicht en een zonnebril op.

Getuigen gezocht
Wanneer getuigen iets gezien hebben of meer weten over deze overval kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANHOUDING GEZOCHTE
DORDRECHT - Op donderdagmiddag 3 augustus 2006 is een 38-jarige man uit Zwijndrecht op de Steegoversloot aangehouden. De man had nog boetes openstaan voor een totaal bedrag van 1115,00 of 30 dagen hechtenis. De verdachte is ingesloten.

HELING
DORDRECHT - Op vrijdag 4 augustus 2006 is een 19-jarige man uit Dordrecht op de Hooftstraat aangehouden. Politieagenten zagen dat de verlichting van de fiets slecht werkte, hierop werd de man gevraagd te stoppen. Bij natrekken van het framenummer bleek de fiets op 29 maart op de Vriesestraat in Dordrecht te zijn gestolen. De man verklaarde de fiets op een rommelmarkt in Dordrecht te hebben gekocht. De fiets is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en heeft afstand gedaan van de fiets. De politie maakt proces verbaal op.

OVERLAST
DORDRECHT - Op vrijdag 4 augustus 2006 is een 56-jarige man uit Dordrecht op de Voorstraat aangehouden. De man wilde eten bij een horecagelegenheid, maar gezien het tijdstip was dit niet meer mogelijk. Hierop werd de verdachte boos, begon stampij te maken en pakte een medewerkster vast. De verdachte is uiteindelijk door twee klanten buiten de deur gezet, maar was het hier niet mee eens. De man weigerde een geldig identiteitsbewijs te tonen aan de politie of enigszins mee te werken. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

VERDACHTE GEPAKT DANKZIJ ALERTE GETUIGE
DORDRECHT - Op vrijdagmorgen 4 augustus 2006 kwam bij de politie de melding binnen dat er een inbraak zou plaats vinden in een woning aan het Van Ravesteijn-erf. Een getuige was wakker geworden van breekgeluiden en zag in de achtertuin van de woning twee mannen staan. Met behulp van de politiehond werd een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. De jongen had zich verstopt achter een geparkeerd staande auto en rende weg. Hierop werd de politiehond ingezet en werd de jongen gebeten. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet aanwezig. De politie maakt proces verbaal op. De Technische Recherche verricht onderzoek.