René van Kooten blijft Gaston in musical Beauty and the Beast

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 04-08-2006 14:07

Amsterdam, 4 augustus 2006

René van Kooten blijft Gaston in musical Beauty and the Beast Phil Collins nog steeds op zoek naar Tarzan

Musicalacteur René van Kooten blijft tot en met 13 januari de rol van Gaston spelen in Beauty and the Beast. Deze musical is na een zeer succesvolle tour door Nederland vanaf 15 september te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Daarna verhuist de musical naar België (Stadsschouwburg Antwerpen). René is in de race voor de vertolking van Gaston in de Vlaamse versie van Beauty and the Beast. Hij zal dus niet de titelrol spelen in de musical Tarzan. René heeft voor deze rol ook niet geauditeerd.

Joop van den Ende Theaterproducties heeft nog geen geschikte kandidaat gevonden voor de rol van Tarzan. Phil Collins, die de muziek en liedteksten schreef voor de musical Tarzan is heel nauw betrokken bij de audities. De zoektocht naar de juiste kandidaat is een uiterst ingewikkeld proces. Een geschikte kandidaat is, volgens de wereldberoemde zanger, een man in de leeftijd van 18 tot 25 jaar met een lekkere pop/rockstem. Verder moet hij aantrekkelijk, nieuwsgierig, sportief, ambitieus, slank maar gespierd zijn. Eerder deed Joop van den Ende Theaterproducties al een oproep in de media. Deze oproep blijft gelden en de producent verzoekt geschikte kandidaten te mailen naar tarzan@stage-entertainment.nl.

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt opgevangen in een apenkolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat in april 2007 in première. De kaartverkoop opent in november 2006.

Noot voor de redactie/