Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 4 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 04-08-2006

Aanrijding met drank op

Zaandam, 3 augustus 2006, 17:52 uur

Op de Houtveldweg is een 35 -jarige Zaandamse met haar auto tegen een brugleuning aangereden nadat ze eerder in een bocht een paaltje had geraakt. De vrouw rook naar alcohol en is onderzocht in het ziekenhuis. De politie nam haar daar een blaastest af waaruit bleek dat ze ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het voertuig is total loss verklaard en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Met auto tegen boom

Edam, vrijdag 4 augustus 2006, 08:50 uur

Op de Oosterweg in Edam is een 19-jarige bestuurster met haar auto tegen een boom aangereden. Ze reed over de Oosterweg in de richting van Monnickendam toen ze op de kruising met de Monnickendammerweg door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto kwam tegen een boom tot stilstand waardoor het voertuig total loss raakte. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Woninginbraak

Middelie, 4 augustus 2006, 08:27 uur

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Middelie. De deur aan de achterzijde van de woning is geforceerd met vermoedelijk een schroevendraaier. In de woning is alles doorzocht, maar onbekend is wat er precies is weggenomen omdat de bewoners nog op vakantie waren. De politie adviseert vakantiegangers om hun buren te verzoeken regelmatig de gordijnen van de tijdelijk verlaten woning open en dicht te doen en de post te verwijderen.

Verkeerscontrole

Zaandam, 3 augustus, 15:28 uur

Tijdens een uur durende verkeerscontrole op de Peperstraat in Zaandam werden 17 bekeuringen uitgedeeld. Dertien voor het niet dragen van de gordel, drie keer voor het negeren van rood licht, een keer voor het rijden zonder geldig rijbewijs en een bestuurder kreeg een boete voor het wegwerpen van afval op de openbare weg. Tevens werden 18 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had te veel gedronken.

Taxichauffeurs gecontroleerd

Zaandam, 3 augustus 2006, 17:36 uur

Op het station in Zaandam heeft de politie taxichauffeurs gecontroleerd op onder meer juist ingevulde werkmappen en rittenstaten, de aanwezigheid van alle verplichte papieren en of de chauffeur zich aan de verplichte rusttijden houdt. Bij alle gecontroleerde taxichauffeurs bleken deze zaken in orde. Een paar chauffeurs kreeg de waarschuwing dat hun vergunning niet duidelijk zichtbaar was voor de klant.

Snelheidscontrole Den Ilp

Landsmeer, 3 augustus,

Op de Den Ilp heeft de politie tussen 18.30 en 20:20 uur 190 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Negenendertig bestuurders werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 82 km per uur, daar waar 50 km per uur is toegestaan. De camera stond in de richting van Purmerend opgesteld.

Snelheidscontrole Wormerveer

Wormerveer, 3 augustus, 21:45 uur

Op de Provinciale Weg zijn tussen 18.30 en 21.30 uur 1690 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Zeventien bestuurders overschreden de maximum toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 105 km per uur. De camera stond in de richting van Markenbinnen opgesteld.