Politie Drenthe

vrijdagmiddag

Assen, 04-08-2006

Eigenaar staat eigenbouw minibike toch vrijwillig af

BEILEN - De 50 jarige eigenaar van de zelfbouw mini bike heeft na een telefoontje van het OM toch besloten vrijwillig afstand te doen van de zelfbouw mini bike waarop zijn 12 jarige zoon donderdagavond in Beilen mee over de Bathoorn reed.

Zoals vrijdagmorgen in de politiepersberichten is gemeld vond hij het optreden van de politie maar kinderachtig en weigerde hij vrijwillig afstand te doen van het voertuig. Nu hij dit toch heeft gedaan heeft hij een proces verbaal tegen zijn minderjarige zoon voorkomen. 06167876.

Zonder rijbewijs op vakantie

HOOGEVEEN - de politie heeft vrijdagmorgen op het A37 bij Hoogeveen het rijbewijs ingenomen van een 38 jarige automobilist uit Zwolle. De man was met vrouw en drie kinderen onderweg naar de vakantiebestemming in Denemarken. Bij Hoogeveen ging het al fout. De man toerde met auto en aanhangwagen met een vaart van tegen de 140 km per uur over de autosnelweg in de richting van Duitsland toen zijn gedrag op video werd vastgelegd door de bemanning van de onopvallende videoauto van de Drentse politie. Hij moest het stuur overdragen aan zijn vrouw en mocht zelf achterin plaatsnemen bij de kinderen. De maximum snelheid voor het rijden met een aanhangwagen is, ook op de autosnelweg, 80 kilometer per uur. 06168045.

Dieven stelen vlaggenmast

SCHOONEBEEK - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een vlaggenmast gestolen bij een kantoorgebouw aan de Beekweg in Schoonebeek. De 5 meter lange mast is bij de voet losgeschroefd. De moeren zijn blijven liggen.

Vrouw vertrouwt advertentiebedrijf niet

RODEB - Een inwoonster van Roden heeft vrijdag bij de politie melding gemaakt van een poging tot oplichting. Ze is door een advertentiebedrijf uit Hoogezand benaderd voor het plaatsen van een advertentie in een of ander blad, vaak een zogenaamd gemeenteregister. Omdat ze al eens eerder op de koffie is gekomen bij een soortgelijk bedrijf vertrouwde ze de zaak niet. Ze meende dezelfde werkwijze te herkennen. Dergelijke bedrijven halen hun klanten vaak binnen door, hoe dan ook, een handtekening van ze te bemachtigen en ze vervolgens rekeningen te sturen met als bewijs de handtekening onder het contract. De politie adviseert om niet zondermeer met aanbieders van advertentieruimte in zee te gaan. Even checken of het om een bona fide bedrijf gaat kan veel narigheid voorkomen. 06178023.

Bert Visser (0592 - 361280) doet de persvoorlichting voor politie Drenthe tot vrijdagavond 21.00 uur. Daarna neemt collega Dana Kragten de persvoorlichting over tot zaterdagmorgen 08.00 uur.