Verzamelpersberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 04-08-2006

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Vrijdagmorgenvroeg is een 45-jarige Bosschenaar in een woning in de Aawijk in s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. De vriendin zou al ruim zes maanden door de man mishandeld en bedreigd te worden. Vannacht bedreigde en mishandelde de man de vrouw opnieuw. Hij is aangehouden en ingesloten.

Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn een 15 -en 16-jarige meisje uit Waalwijk bij een modezaak op de Arena in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van sieraden. Het tweetal wordt er van verdacht een paarkettingen en armbanden te hebben gestolen. Beide meisjes werden voor verhoor ingesloten.

Aangeschoten automobilist neemt drempels op volle snelheid

Heusden- In de nacht van donderdag op vrijdag hebben surveillerende agenten op de Irenestraat in Heusden een 32-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De agenten zagen dat de man verkeersdrempels met hoge snelheid passeerde. Bij controle bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Man aangehouden voor stalking

s-Hertogenbosch Vrijdagmorgenvroeg is een 37-jarige Bosschenaar in de wijk de Hambaken in s-Hertogenbosch aangehouden voor stalking van zijn ex-vriendin. De man zou de vrouw al geruime tijd telefonisch, hinderlijk volgen en bedreigen.

Man aangehouden voor mishandeling

Vught In de nacht van donderdag op vrijdag is een 36-jarige Vughtenaar op de Repelweg in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een 25-jarige plaatsgenoot.

De verdachte was op bezoek in de woning aan de Seriwangstraat in Vught, waar het slachtoffer een kamer huurt. Er ontstond op een bepaald moment een woordenwisseling, waarbij de verdachte het slachtoffer tegen het hoofd sloeg en bedreigde met een mes. De politie hield de verdachte korte tijd later aan. Hij is ingesloten.

Aanrijding met vier gewonden

Helvoirt Donderdagavond heeft er op de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Bij de aanrijding zijn vier mensen gewond geraakt. De auto bestuurd door een 44-jarige man uit Waalwijk had rijdende in de richting Helvoirt zijn voertuig niet onder controle. Hij kwam op de weghelft van een 56-jarige automobilist uit Vught terecht, die hem tegemoet reed. Beide voertuigen botsten frontaal op elkaar. De beide bestuurders en twee inzittenden (13 en 17 jaar) uit de auto van de Waalwijker zijn met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Autos bekrast

Sint Oedenrode De politie is vandaag bezig met een buurtonderzoek naar aanleiding van een groot aantal bekrassingen van autos op de Mauritsstraat en Florisstraat in Sint Oedenrode. Vanmorgen kwamen er in het totaal zestien meldingen binnen van het bekrassen van autos in de nacht van donderdag op vrijdag in de Koninginnebuurt. De politie is bezig met het opnemen van de aangiftes en het doen van een buurtonderzoek, verder worden in de buurt brieven verspreid waarin de medewerking van de burgers wordt gevraagd. Medio juli vonden er op de Koninginnelaan ook een aantal bekrassingen plaats. De politie heeft sinds die tijd extra in de buurt gesurveilleerd en andere middelen ingezet om achter de identiteit van de dader(s) te komen. Tot op heden heeft dit nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten. De politie neemt deze hinderlijke vorm van vernieling zeer serieus. Eventuele getuigen of mensen die meer kunnen vertellen over de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met politieteam Schijndel via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook bellen met Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 7000.

Illegale vreemdelingen

Heeswijk Dinther Donderdagavond zijn bedrijfscontroles gehouden op grond van de vreemdelingenwetgeving in Heeswijk Dinther. Bij deze controles zijn twee personen, een 35-jarige Chinese man en een 47-jarige Chinese vrouw aangehouden. Ze konden niet aantonen dat ze legaal in Nederland verbleven. Daar het vermoeden bestaat, dat ze illegaal in Nederland zijn, zijn ze voor onderzoek ingesloten. Al ze illegaal hier verblijven, zullen ze zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

Man aangehouden voor bedreiging

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is een 33-jarige man uit Oss aangehouden. In hun woning in Oss had hij zijn 40-jarige echtgenote met de dood bedreigd. De vrouw zou eerder ook al door haar man zijn bedreigd. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Te veel gedronken rijbewijs ingevorderd

Heesch In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 03.30 uur, werd op de A59 onder Heesch een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur. Ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd.