Politie Hollands Midden

Datum: 4 augustus 2006

Leiden Aanhouding na aanrijden Leidenaar Een 37 jarige man uit Leiden is op vrijdag 4 augustus, rond 04.30 uur, op de Herensingel aangereden door een automobilist. De twee mannen waren op de Herensingel en hadden ruzie met elkaar gekregen om geld. De automobilist wilde vervolgens in zijn auto wegrijden en reed daarbij, dan wel niet opzettelijk, tegen de Leidenaar aan. Vervolgens is de bestuurder er vandoor gegaan. De Leidenaar raakte gewond en is naar het LUMC overgebracht. De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van de aanrijding een onderzoek ingesteld. Agenten zijn in de omgeving op zoek gegaan naar een donkergekleurde auto met schade. De auto werd aangetroffen in de omgeving van het incident waar hij op de stoep geparkeerd stond. Agenten konden in de woning van de te naam gestelde van de auto een man aanhouden die in eerste instantie verdachte was. Later bleek hij niet in aanmerking te komen als verdachte en is hij weer in vrijheidgesteld. Vandaag meldde de bestuurder, de verdachte, van de auto zich vrijwillig op het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. De verdachte, een 36 jarige man uit Leiden, is in verzekering gesteld.

Gouda Hennepkwekerij aangetroffen De politie van Gouda heeft op vrijdag 4 augustus een hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan de Raam te Gouda. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor door eigen onderzoek. In twee ruimten werden in werking zijnde kwekerijen aangetroffen met in totaal 1496 hennepplanten. Na overleg met justitie werden de kwekerijen vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Eneco constateerde diefstal stroom en doet daarvan aangifte. De technische recherche heeft ook onderzoek gedaan in het pand en onderzoek naar de verdachte(n) wordt gestart.

Gouda Medicijnen gestolen Een 56 jarige vrouw uit Gouda is op donderdag 3 augustus rond 12.45 uur bestolen van haar fiets. Zij had haar fiets gestald op het Van Hogendorpplein om even boodschappen te doen. Zij was net bij de Apotheek geweest en had haar medicijnen in een tasje van de Apotheek in haar fietstas gedaan. Teruggekomen van het boodschappen doen, bleek haar fiets en haar medicijnen gestolen te zijn. Het gaat om kalmeringsmiddelen. Degene die de medicijnen vindt wordt gevraagd deze af te leveren bij het politiebureau.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --