Aedes

Commissie Kwaliteitsmaatstaf benchmarking van start

4 augustus 2006

Formuleer op basis van bestaande en in ontwikkeling zijnde benchmarkinstrumenten een voorstel voor een minimale set van kwaliteitseisen voor benchmarks in de corporatiebranche. Dat is de opdracht waarmee de Commissie Kwaliteitsmaatstaf benchmarking vanaf 4 augustus 2006 aan de slag gaat.

De Aedes-ledenraad besloot eerder dit jaar om een dergelijke commissie in te stellen. Voorzitter van deze commissie is Martin van Rijn, directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van VWS. Daarnaast nemen Roland Speklé, hoogleraar Management Accounting, Auditing & Control aan de Nyenrode Business Universiteit en Benne van Popta, directeur Europese Zaken van MKB Nederland zitting in de commissie.

De op te leveren kwaliteitsmaatstaf wordt door de commissie aan een klankbordgroep van dertien leden voorgelegd. Deze groep, bestaand uit zowel gebruikers als niet-gebruikers van benchmarks, heeft zich in juni 2006 gebogen over de precieze inhoudelijke opdracht aan de commissie. Verder toetst zij het conceptvoorstel van de commissie-Van Rijn.


* Opdracht aan Commissie Kwaliteitsmaatstaf benchmarking
* Deelnemerslijst klankbordgroep

* Verslag klankbordgroep 26 juni 2006

* Verslag klankbordgroep 4 juli 2006