AutoRai

Nissan passeert productie van 100 miljoen autoâs

(8/4/2006)
Nissan heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1933 heeft Nissan meer dan 100 miljoen voertuigen gebouwd, waarvan bijna 77 miljoen in Japan en rond de 23,5 miljoen buiten Japan. Eind juni stond de teller van de productie bij Nissan op 100.140.000.
In Japan is onlangs kort stilgestaan bij dit memorabele moment. âIn naam van Nissan dank ik alle medewerkers en klanten wereldwijd voor hun vertrouwen, want zonder hen was deze belangrijke mijlpaal natuurlijk niet mogelijkâ, aldus Tadao Takahashi, executive vice president van de productie bij Nissan. âWe gaan door met de vergroting van de kwaliteit en de productiviteit alsmede met het verkorten van de levertijden voor onze klanten volgens de nieuwe Nissan Production Way, zodat we onze volgende 100 miljoen ook halen.â

Nissan is opgericht in december 1933 onder de naam Jidosha-Seizo Co. Ltd., nadat de productie van kleine autoâs was overgenomen van Tobata Casting Co. Ltd. Het eerste model was een Datsun Type 12 en al een jaar na de oprichting veranderde de bedrijfsnaam in Nissan Motor Co. Ltd. In 1935 is een fabriek in Yokohama geopend, de eerste van Japan die was ingericht voor massaproductie en die daarmee dus een pioniersrol vervulde voor de auto-industrie in dit Aziatische land.

De productie ging met sprongen omhoog in de jaren zestig en zeventig. In 1962 ging de assemblagefabriek in Oppama van start en later volgden de fabrieken in Murayama (in 1966 na de fusie met autobouwer Prince Motor Co. Ltd.), Tochigi (1971) en Kyushu (1976).

In Taiwan verrees in 1959 de eerste fabriek van Nissan buiten Japan. In â66 startte productie in Mexico en in 1983 in de Verenigde Staten en Spanje. In China zijn in 1995 de poorten van een fabriek geopend.

Vandaag de dag heeft Nissan fabrieken die tot de efficiëntste ter wereld behoren, zoals die in het Britse Sunderland en in Smyrna en Canton in de Verenigde Staten. Nissan staat daar zelfs bovenaan in de Harbour Report 2006, dat jaarlijks bericht over de productiviteit in de auto-industrie. De bouw van een auto vergt gemiddeld niet meer dan 28,46 uur.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster