Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg vrijdag 4 augustus

TILBURG, 4 augustus 2006

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG: Agenten hebben donderdag rond 16.15 uur een 18-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij zowel een warenhuis als bij een kledingzaak in de Heuvelstraat diverse kledingstukken weggenomen. De labels had ze in het pashok verwijderd, waarna ze de winkels verliet. Buiten het warenhuis werd ze aangesproken door een beveiligingsmedewerker die haar overdroeg aan de politie. De vrouw heeft op het bureau een bekennende verklaring afgelegd. Geldgebrek was de oorzaak.

Een half uurtje eerder liep een 33-jarige vrouw uit Afferden op het Bart van Peltplein tegen de lamp, nadat ze in een supermarkt diverse goederen wilde wegnemen. Het oog van de camera kreeg haar in de gaten bij het plegen van de diefstal. Voorbij de kassa werd ze vervolgens aangesproken door een medewerker die haar overdroeg aan de gealarmeerde agenten. De vrouw legde op het bureau een bekennende verklaring af. Ze vertelde dat het niet de eerste keer was dat ze goederen had weggenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt medewerkster supermarkt aan voor verduistering

TILBURG: De politie heeft donderdag op het Lourdesplein een 23-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor het plegen van verduistering in dienstbetrekking. De vrouw die werkzaam is in een supermarkt had diverse goederen, die een waarde vertegenwoordigden van ruim 50 Euro, niet gescand. Uit het ingestelde onderzoek kwam naar voren dat de medewerkster afspraken gemaakt zou hebben hierover met een klant. Die zou in ruil voor het niet hoeven betalen van boodschappen periodiek geld geven aan de caissière. Dat geld kon de Tilburgse weer goed gebruiken om schulden af te lossen. De medewerkster is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtwagen komt in sloot tot stilstand

TILBURG: Een gedeelte van de rijbaan van de Burgemeester Bechtweg werd donderdag rond 16.30 uur tijdelijk afgesloten. Dat gebeurde nadat een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 56-jarige man uit Veldhoven, in een slip raakte en dwars over de rijbaan in een berm tot stilstand kwam. De chauffeur reed over de Burgemeester Bechtweg in de richting van Tilburg-Noord. Tijdens een inhaalmanoeuvre van een onbekend gebleven personenauto, moest de vrachtwagenbestuurder uitwijken om niet in aanrijding te komen met de auto. Hierdoor schoot hij in een slip en raakte van de weg. De vrachtwagen schoof vervolgens door en kwam in botsing met twee lichtmasten. Door takelwerkzaamheden was de weg ruim een uur afgesloten.

Tilburger gooit bierblikje naar agenten

TILBURG: De politie heeft donderdagavond rond 19.15 uur op de Gasthuisring een 45-jarige Tilburger aangehouden. De man dronk in het openbaar bier en toen agenten hem daarvoor wilde bekeuren, ontstak hij in woede. Hij gooide met het gevulde bierblikje naar de auto en ook eenmaal in de auto bedreigde hij het politiepersoneel. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Jongen opgepakt na vernieling bushalte

TILBURG: Een 16-jarige jongen uit Udenhout is donderdagnacht even na 00.00 uur aangehouden op de Spoorlaan. Hij had even tevoren bij een bushalte aan de Zeshoevenstraat in Udenhout met een steen de ruit van de bushokje vernield. Samen met drie vrienden ging hij vervolgens met de bus naar het station in Tilburg. Op de Spoorlaan hebben agenten de bus laten stoppen en de jongen uit de bus gehaald en aangehouden. Na verhoor, waarin hij de vernieling bekende, kon hij weer gaan.

Tilburger bedreigt ex-vriendin opnieuw

TILBURG: De politie heeft donderdagnacht een 36-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde rond 01.45 uur in zijn woning. Enkele uren had de man zijn ex-vriendin opgebeld en telefonisch bedreigd. Ook was hij langs de woning in het centrum van de stad waar zijn ex-vriendin verblijft, gereden. Dit terwijl hij een contactverbod heeft. Dat was opgelegd, nadat hij enkele maanden geleden is aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn voormalige partner. De man is in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger is donderdagnacht aan het Kwendelhof aangehouden toen duidelijk werd dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 425 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. De automobilist viel op door zijn snelheid en toen agenten hem langs de kant zetten, was een alcohollucht bij de man duidelijk merkbaar. Na verhoor mocht de Tilburger weer naar huis.

Dronken Oisterwijker beledigt agent

TILBURG: Een 22-jarige Oisterwijker is dondernacht kort voor 04.00 uur aangehouden op de Paleisring. Hij was dronken en was daarom een horecazaak uitgezet. Toen agenten hem op straat op zijn gedrag aanspraken, vond de man het nodig een agent uit te schelden voor homo. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor kon hij weer gaan.

Bredanaar aangehouden na inbraak café

TILBURG: De politie heeft donderdagnacht rond 04.30 uur een 35-jarige Bredanaar aangehouden die wordt verdacht van een inbraak bij een café aan de Bisschop Zwijssenstraat. Daar werd rond 04.00 uur een stoeptegel door een ruit gegooid en de spaarkas van de vaste klanten van de kroeg ontvreemd.

Bij de inbraak werd door een oplettende burger twee mannen gezien die wegvluchtten in de richting van de Trouwlaan. Een van de mannen, de 35-jarige Bredanaar, fietste hard weg, maar kon uiteindelijk rond 04.30 uur op de Schalk Burgdreef in de kraag gepakt worden. Uit zijn fouillering kwam allerlei inbrekersgereedschap tevoorschijn. De Bredanaar is in verzekering gesteld. De andere inbreker is nog niet gevonden.

Auteur: Andre van den Hul