Politie Midden- en West Brabant

District Breda vrijdag 4 augustus

BREDA, 4 augustus 2006

Utrechter (27) aangehouden voor stalking ex-vriendin

BREDA: De politie heeft donderdag rond 13.15 uur een 27-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van stalking van zijn Bredase ex-vriendin. De auto waarin de man zat, werd aan de kant gezet op de Nassausingel. Zijn ex heeft donderdag aangifte tegen hem gedaan. Dat deed ze al eerder in Utrecht, waarna de man is aangehouden en vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen contact meer met haar zoekt. Desondanks zocht hij haar donderdag toch op. Na zijn aanhouding is de Utrechter overgedragen aan de politie in Utrecht.

Lastige treinreiziger kan nog drie dagen zitten

BREDA: De politie heeft donderdag tegen 13.15 uur op het NS-station een 22-jarige inwoner van het Limburgse Beek aangehouden. Hij had geen geldig kaartje en maakte amok in de trein. Ook kon hij geen identiteitsbewijs overleggen. Daarop besloten gealarmeerde agenten de man aan te houden. Uit onderzoek van zijn persoonsgegevens bleek dat hij nog enkele boetes open had staan die bij niet betalen konden worden vervangen door drie dagen cel. Vandaar dat hij mee mocht naar het bureau om de vervangende straf uit te zitten.

Bredanaar (19) rijdt zonder rijbewijs

BREDA: Een 19-jarige inwoner van Breda is donderdagmiddag tegen 16.30 uur aan de Zaart betrapt op autorijden zonder geldig rijbewijs. De man viel op met zijn rijgedrag op en toen agenten hem staande hielden, bleek dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte. Zijn bewijs is onlangs ingenomen nadat de man een ongeluk heeft veroorzaakt. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor kon de Bredanaar weer naar huis.

Snelheidsduivel rijdt ruim 200 km/uur

BREDA: Een 24-jarige Belgische automobilist is donderdagavond kort voor 23.00 uur aan de kant gezet op de A16. Hij reed vanaf Dordrecht al met een (gecorrigeerde) snelheid van 208 km/uur, terwijl op het traject grotendeels maximaal 100 km/uur is toegestaan. De overtreding werd geconstateerd door agenten van het korps Zuid-Holland-Zuid die met een videosurveillance bezig waren. Uiteindelijk lukte het pas de Belg te laten stoppen in Breda.

De inwoner van Aywaille kon zijn rijbewijs inleveren en in overleg met de officier van justitie werd ook zijn snelle auto in beslaggenomen. De Belg verklaarde zijn haast door te stellen dat hij een lange tijd in het buitenland gezeten had en weer snel naar huis wilde. Na verhoor mocht hij, zonder auto, terug naar België.

Bredase stapper (24) hardleers

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar is donderdagnacht rond 01.45 uur in de Reigerstraat aangehouden. De man, stevig onder invloed van alcohol, was betrokken bij een opstootje in een cafetaria aan de Vismarkstraat en werd door agenten verzocht weg te gaan. Dat deed hij schoorvoetend, maar al een kwartiertje bleek hij weer in de binnenstad te zijn. Daarop werd hij door andere agenten in de kraag gepakt. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Bredanaar gebruikt drugs op toilet horecazaak

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is donderdagnacht kort na 03.15 uur door personeel van een horecazaak aan het Kerkplein betrapt op het gebruik van harddrugs. De beveiliging zag dat de man vermoedelijk cocaïne snoof op het toilet en greep daarop in. De Bredanaar werd door het personeel aan de politie overgedragen; de man gaf het drugsgebruik toe. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

Snelheidscontroles

BREDA: Bij een controle donderdagmiddag op de Westerhagelaan zijn 28 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur terwijl plaatselijk 50 km/uur is toegestaan.

ETTEN-LEUR: Een controle aan de Liesbosweg leverde vrijdag 226 overtreders op. In totaal werden 1304 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan. Omdat gemeten werd vanaf 57 km/uur, kon deze passant nog net zijn rijbewijs behouden.

Auteur: Andre van den Hul