Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/08/06)

OOSTERHOUT NB, 4 augustus 2006

Politieagenten gewond na aanrijding

NIEUWENDIJK: Twee politiemensen van het district Oosterhout zijn donderdag 3 augustus gewond geraakt toen zij omstreeks 21.45 uur door nog onbekende oorzaak met hun auto van de weg raakten. Het tweetal reed in een politiebus over rijksweg A27 in de richting van Oosterhout. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna de auto van de weg raakte, over de kop sloeg en op een naastgelegen ventweg tot stilstand kwam. De twee agenten klaagden over nekpijn en zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar ze de nacht hebben doorgebracht.
Politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten hebben de aanrijding verder afgehandeld. Zij kregen daarbij assistentie van technisch rechercheurs van het korps Zuid-Holland-Zuid die het sporenonderzoek hebben verricht. Vanwege de objectiviteit wordt een dergelijk onderzoek altijd door een ander korps verricht. De agenten maken het naar omstandigheden goed.

Man aangehouden na huiselijk geweld

WAALWIJK: Politiemensen die donderdag 3 augustus naar een melding over een conflict reden, troffen in de Victoriestraat een man aan die een jongen duwde. Toen de politiemensen het verhaal hadden aangehoord, bleek het te gaan om vader en zoon. De vader, een 39-jarige inwoner van Sprang-Capelle, was op bezoek geweest bij zijn ex-vriendin en hun kinderen. In de woning van zijn ex had de man ruzie gekregen met de 39-jarige vrouw en hij zou haar daarbij bij de keel hebben gegrepen. De vrouw wist de man, met hulp van haar 14-jarige zoon, de woning uit te werken. Zowel de vrouw als de zoon hebben aangifte gedaan tegen de man.
De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Jongen aangehouden op verdenking van diefstal / heling fiets

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdag 3 augustus rond 21.00 uur een 17-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van een fiets.
Een 17-jarig meisje uit Oosterhout had bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar tweewieler. De fiets is woensdag 2 augustus gestolen nabij winkelcentrum De Arendshof.
Een dag later zag zij dat haar tweewieler te koop werd aangeboden op een internetsite. Ze deed zich voor als geĂŻnteresseerde en maakte een afspraak met de verkoper. Behalve het meisje en haar moeder meldde ook de politie zich bij het verkoopgesprek en hield de verkoper aan. De verdachte moest mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Hij gaf aan dat hij de fiets eerst gekocht had van een hem onbekende man en hem daarna wilde doorverkopen.
Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is terug naar de eigenaresse.

14-jarige bromfietser aangehouden

RAAMSDONKSVEER: Surveillerende politiemensen hielden donderdag 3 augustus rond 16.45 uur op de Kloosterweg een bromfietser staande. De jongen reed op een zogenaamde crossbrommer. Toen de agenten hem controleerden, bleek dat de jongen pas 14 was en dus nog helemaal geen brommer mag rijden. Ook was de brommer van de jongen uit Geertruidenberg niet verzekerd. De jongen kon te voet naar het bureau, waar hij twee bekeuringen kreeg. Daarna is hij opgehaald door een ouder.

Man doet aangifte van brandstichting

WOUDRICHEM: Een 73-jarige man uit Bleiswijk heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting. Hij had zijn auto donderdag 3 augustus naast de woning van zijn zoon aan het Baarsplein geparkeerd. In de nacht van donderdag 3 augustus op vrijdag 4 augustus rond02.45 uur werd de man wakker en constateerde toen dat zijn auto in brand stond. Samen met zijn zoon heeft hij de auto de straat op geduwd, waarna ze het voertuig hebben geblust. Doordat de man op tijd wakker is geworden, is mogelijk een ernstig incident voorkomen. De brand had immers kunnen overslaan naar het woonhuis.
De politie gaat uit van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.

Man raakt auto kwijt

DONGEN: Een 24-jarige man uit Dongen is donderdag 3 augustus zijn auto kwijt geraakt, nadat hij door politiemensen betrapt was op rijden zonder geldig rijbewijs.
De man reed rond 15.45 uur over de Fazantenweg, toen hij de surveillerende agenten tegen kwam. Omdat het niet de eerste keer was dat de man rondreed, terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs, is na overleg met Justitie zijn auto in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man bekeurd na rijden zonder rijbewijs

DUSSEN: Surveillerende politiemensen zagen donderdag 3 augustus rond 16.45 uur een 43-jarige automobilist uit Gorinchem over de Diebracht, in de richting van Dussen rijden. Het was de politiemensen bekend dat de eigenaar van de auto nog openstaande boetes had, waarop ze de bestuurder wilden controleren. Die ging er echter vandoor richting de Binnen, parkeerde daar zijn auto en verdween. Korte tijd later zagen de politiemensen de bestuurder lopen en spraken hem aan. Hij ontkende de auto te hebben bestuurd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, waarop hij werd aangehouden. Hij is later met een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs weer heengezonden.

Beginnende bestuurder betrapt op rijden onder invloed

DONGEN: In de nacht van donderdag 3 augustus op vrijdag 4 augustus rond 01.10 uur controleerden politiemensen op het Looiershof de inzittenden van een personenauto. Ze hadden de auto kort daarvoor over de Hoge Ham zien rijden en toen trok de bestuurder de aandacht omdat hij de mistverlichting van de auto aan had. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Dongen, bleek te veel te hebben gedronken en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 145 ug/l was.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurders bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Verder kreeg hij een rijverbod van een uur.

Man aangehouden na rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van donderdag 3 augustus op vrijdag 4 augustus rond 03.45 uur op de Europaweg een 27-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 445 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Bedrijfsinbraak

KAATSHEUVEL: Tussen donderdag 3 augustus 21.40 uur en vrijdag 4 augustus 01.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Waterloop. Een deur aan de achterzijde bleek vernield te zijn om binnen te kunnen komen. Voor zover nu bekend is, is uit het bedrijf niks weggenomen.

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 3 augustus op vrijdag 4 augustus rond middernacht is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Vijverlaan. Er bleek een raam vernield te zijn. In de zaak bleek een gokkast te zijn leeggehaald. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen