Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 augustus 2006

Gestolen motor brandend aangetroffen

BERGEN OP ZOOM: Een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft in de vroege vrijdagmorgen omstreeks 4.30 uur de politie ingeschakeld, nadat hij had gezien dat twee jongeren zich verdacht ophielden aan de Kardinaal De Jonglaan. Kort hierna trof hij een brandende motorfiets. De motor bleek kort tevoren ontvreemd te zijn bij een woning aan de Parallelweg. De gedupeerde eigenaar heeft aangifte van de diefstal gedaan bij de politie. De brandweer is ter plaatse gekomen om het voertuig te blussen, maar kon niet voorkomen dat het geheel uitbrandde.

Politie houdt twee mannen aan voor baldadigheid

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond een 16-jarige jongeman uit Bergen op Zoom en een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een getuige had gezien dat de twee vanaf de stalen brug een zware hamer op het spoor hadden gegooid. De mannen waren hierop vertrokken, maar konden op de Antwerpsestraatweg alsnog worden aangehouden. De getuige herkende de twee direct. De politie maakt proces verbaal op.

Politie bekeurt bij snelheidscontrole 23% van de weggebruikers

BERGEN OP ZOOM: Vrijdag heeft de politie bij een snelheidscontrole aan de Olympialaan 255 weggebruikers bekeurd. Tussen 10.45 en 13.15 uur passeerden 1088 weggebruikers het controlepunt ter hoogte van de Mondafseweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg ná meetcorrectie maar liefst 102 km/uur, terwijl ter plaatse een maximum geldt van 50 km/uur.

Eenzijdig ongeval rijksweg A4

HOOGERHEIDE: De inzittenden van een personenauto zijn vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de rijksweg A4. De 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn, die de auto bestuurde, verklaarde tegenover de politie dat het oortje van zijn telefoon was gevallen en dat hij met de wielen van zijn auto in de linkerberm belandde, toen hij dit wilde pakken. Hierna heeft de automobilist te veel gecorrigeerd, waardoor hij met de auto aan de rechterzijde de berm in reed, een hek ramde en vervolgens op zn kop in de bossages tot stilstand kwam. Zowel de man zelf als zijn vrouwelijke passagier liepen gelukkig geen verwondingen op. Ambulancepersoneel heeft de twee volledigheidshalve gecontroleerd, maar hoefde niet tot behandeling over te gaan. De auto is getakeld.

Politie houdt Fransman aan met 1 kilo hennep

ROOSENDAAL: Een 21-jarige Fransman heeft zijn bezoek aan Nederlandse drugsverkopers donderdagmiddag zwaar moeten bekopen. Politiemensen van Courage constateerden dat de man, na een bezoekje aan Roosendaal, in het bezit was van ruim één kilo hennep. Na overleg met de parketsecretaris werd de man een schikkingsvoorstel van 4200 euro voorgelegd. Omdat de man dit niet kon betalen, is hij met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt verdachte aan voor verkoop drugs

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond om 21.30 uur een 53-jarige Roosendaler aangehouden, die ervan wordt verdacht op de openbare weg drugs te hebben verkocht. Politiemensen zagen dat de man in gesprek was met een jongeman en konden aan zijn handelingen aflezen dat er een transactie gaande was. De man was bij zijn aanhouding in het bezit van twee gripzakjes softdrugs en een klein stukje hash. De man ontkent echter de drugs te hebben willen verkopen. Hij verklaart dat ze voor eigen gebruik bestemd waren.

Politie houdt dronken man aan

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 11.00 uur een 36-jarige man uit Steenbergen aangehouden, die verschillende malen voor de nodige overlast zorgde aan de Van Beethovenlaan. De man was zeer dronken en viel onder meer bezoekers van een supermarkt lastig. Na zijn aanhouding heeft de politie de man ter ontnuchtering enkele uren opgesloten. Hierna is hij met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Vrouw (78) slachtoffer van tasjesroof

ROOSENDAAL: Een zwaar aangeslagen 78-jarige vrouw uit Roosendaal heeft vrijdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van tasjesroof. De vrouw zat omstreeks 12.15 uur op de bus te wachten in een bushokje aan de President Kennedylaan. Zij had haar handtas naast zich op het bankje gezet. Op enig moment griste de jongeman, die naast haar zat, de tas weg en zette het op een lopen. In de tas bevonden zich onder meer een portemonnee, sleutelbos en identiteitsbewijs. De politie heeft direct de pinpas van de vrouw laten blokkeren en haar zoon uit Tilburg laten komen om de vrouw in ieder geval weer toegang tot haar woning te kunnen bieden. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Manon Ostendorf