Ingezonden persbericht


Robert doornbos gooit hoge ogen in hongarije!

MOGYOROD, 04 AUGUSTUS 2006 - Op het bochtige en smalle Hungaroring heeft Robert Doornbos vandaag in de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije een prima indruk achtergelaten. Met een snelste tijd van 1:23.195 pakte Doornbos de vierde tijd en zat daarmee in de slipstream van Filipe Massa (Ferrari) en Fernando Alonso (Renault)!

Na zijn twee spectaculaire demo's op Silverstone (maandag) en Budapest (donderdag), zat de test- en reserverijder van Red Bull Racing opnieuw achter het stuurtje om een volledig programma af te werken. Samen met Honda-tester Anthony Davidson reed Doornbos in de eerste sessie verreweg de meeste ronden (27) van alle achttien actieve coureur. Omdat het in de ochtenduren geregend had en de baan bij aanvang van de training nog wat natte plekken kende, besloot Red Bull Racing 's ochtends veelal kortere runs af te leggen in verband met de snel veranderende baanomstandigheden. Verdeeld over een zestal runs bezorgde Doornbos zijn team waardevolle informatie over het gedrag van de wagen, de Michelin-banden en enkele elektronische noviteiten. Zijn beste tijd van 1:23.999 was uiteindelijk goed voor de achtste positie.

Na de lunch pakte Doornbos de draad weer op. De 24-jarige coureur zette opnieuw snelle rondetijden neer, ondanks dat de banden door de lage temperaturen een gebrek aan grip vertoonden. Dit in schril contrast met Doornbos' bandentest die hij twee weken geleden in het snikhete Jerez de la Frontera (37 graden Celsius) had afgewerkt. Doordat het circuit klein en bochtig is had het team tevens twee nieuwe achtervleugels meegenomen met verschillende downforce settings. Doornbos testte beide achtervleugels op zijn Red Bull Racing bolide. In het tweede deel van de sessie ging Doornbos verder met het bandenevaluatie programma. Aan het einde van de sessie gaf het team Robert nog de gelegenheid om een kwalificatiesimulatie te doen, maar door een gele vlag en verkeer op de baan kon Doornbos pas in zijn derde vliegende ronde volgas gaan. Op dat moment was het beste van zijn banden eraf. Doornbos reed in de afsluitende sessie een snelste tijd van 1:23.195, waarin hij nadat de vlag gevallen was, zichzelf terug vond op de vierde plek!

ROBERT DOORNBOS: "Ik ben meer dan tevreden, de auto lijkt het hier goed te doen. We hebben vandaag flink wat ronden gereden en veel data verzameld. Als het morgen en zondag hetzelfde weer blijft is het duidelijk welke bandenkeuze we zullen maken. Om dan ook de dag als vierde, achter Ferrari en Renault, af te sluiten zegt denk ik genoeg. Ik zit momenteel lekker in mijn vel!"