Pharming Group N.V

PHARMING

PHARMING MAAKT RESULTATEN EERSTE HELFT 2006 BEKEND

Solide kaspositie en voortgang met rhC1INH registratieaanvragen

Leiden, 4 augustus 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV ("Pharming" of "de onderneming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag haar financiële resultaten bekend over de eerste helft (H1) van 2006 en het tweede kwartaal eindigend op 30 juni 2006. De onderneming rapporteert over haar solide financiële positie en over de voortgang van de registratieaanvragen voor recombinant humaan C1 remmer (rhC1INH).

Belangrijke ontwikkelingen
Financieel
Kaspositie van ¤ 41,6 miljoen (inclusief marketable securities) per 30 juni 2006 ¤ 17,1 miljoen in aandelen voor ontwikkeling van rhC1INH voor nieuwe indicaties en andere bedrijfsdoelen
US $15 miljoen cash en US $5 miljoen voor uitgegeven aandelen ontvangen van dochters van Paul Royalty Fund II, LP ("Paul Royalty Fund")
Voorraden toegenomen van ¤ 3,9 miljoen tot ¤ 7,7 miljoen ter voorbereiding van rhC1INH marktintroductie
Totale kosten bedroegen ¤ 8,1 miljoen in H1 2006 vergeleken met ¤ 8,8 miljoen in H1 2005 Netto verlies van ¤ 8,1 miljoen in H1 2006 in vergelijking met ¤ 8,2 miljoen in H1 2005 Productontwikkeling
Markt Authorisatie Aanvraag (MAA) voor behandeling van acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE) met rhC1INH ingediend bij de European Medicines Agency (EMEA) Overleg met regulatoire instanties over compassionate use van rhC1INH is gaande Fast Track status van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor rhC1INH voor de behandeling van HAE
FDA weesgeneesmiddelenstatus voor rhC1INH voor twee verschillende toepassingen naast HAE (voorkomen en/of behandelen van Delayed Graft Function na orgaantransplantatie en behandeling van Capillary Leakage Syndroom)
Humaan lactoferrine (hLF) dossier voor registratie als Generally Recognized as Safe (GRAS of Algemeen Beschouwd als Veilig) in behandeling door de FDA Bedrijfsontwikkeling
Strategische overeenkomst met Paul Royalty Fund voor de ontwikkeling van rhC1INH Overname van DNage BV ("DNage") in afwachting van uitkomst van beroep bij Ondernemingskamer in Amsterdam
Pharming opgenomen in de Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX) per 2 maart 2006 "Pharming heeft belangrijke mijlpalen behaald middels de indiening van de MAA voor rhC1INH bij de EMEA, het verkrijgen van de Fast Track status voor rhC1INH ter behandeling van HAE en het verkrijgen van de weesgeneesmiddelenstatus bij de FDA voor nieuwe toepassingen van rhC1INH," aldus Dr. Francis J. Pinto, CEO van Pharming. "In de eerste helft van 2006 heeft Pharming een solide kaspositie verkregen door belangrijke financiële transacties en door een goede controle op kosten en uitgaven.".

PHARMING
Financieel
De totale kosten in de eerste helft van 2006 bedroegen ¤ 8,1 miljoen vergeleken met ¤ 8,8 miljoen in H1 2005. De operationele kosten waren ¤ 1,0 miljoen lager ten opzichte van de eerste helft van 2005 door eenmalige kosten die verband houden met de overeenkomst met Diosynth BV ("Diosynth"). De netto kasuitstroom voor operationele activiteiten in H1 2006 bedroeg ¤ 10,8 miljoen, inclusief investeringen in de opbouw van rhC1INH voorraad. Daarnaast heeft de onderneming in de eerste helft van 2006 ¤ 1,3 miljoen geïnvesteerd in vaste activa. Dit bedrag heeft voornamelijk betrekking op investeringen in het nieuwe gebouw, waar Pharming in de tweede helft van 2006 naar toe zal verhuizen. Inclusief effect van rente en valutakoerseffecten is het netto verlies van Pharming in H1 2006 ¤ 8,1 miljoen vergeleken met ¤ 8,2 miljoen in H1 2005. Pharming heeft ruim ¤ 30 miljoen opgehaald door een plaatsing van aandelen bij institutionele beleggers en via een overeenkomst met Paul Royalty Fund. De kaspositie, inclusief marketable securities, was ¤ 41,6 miljoen op 30 juni 2006 vergeleken met ¤ 20,3 miljoen aan het einde van 2005. Pharming heeft voor ¤ 3,8 miljoen haar voorraden verder opgebouwd, onder meer voor de commerciële productie van rhC1INH ter voorbereiding van marktintroductie. Het eigen vermogen van de onderneming is gestegen tot ¤ 44,2 miljoen ten opzichte van ¤ 28,7 miljoen aan het einde van 2005. De totale schulden bedroegen ¤ 15,9 miljoen tegenover ¤ 5,8 miljoen op 31 december 2005, met inbegrip van toekomstige bedragen te betalen aan Paul Royalty Fund.

Productontwikkeling
Pharming heeft de Markt Authorisatie Aanvraag voor behandeling van acute aanvallen van HAE met haar hoofdproduct, recombinant humaan C1 remmer, ingediend bij de EMEA. De preklinische en klinische data ondersteunen de veiligheid en effectiviteit van rhC1INH met snelle en blijvende verlichting voor patiënten met een acute aanval van HAE. De eerste verlichting treedt meestal binnen twee uur op en over het algemeen zijn de symptomen binnen twaalf uur nagenoeg verdwenen. Daarnaast heeft Pharming recentelijk Fast Track status gekregen van de FDA voor rhC1INH voor de behandeling van HAE. Pharming heeft zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van een zeer effectieve therapie voor patiënten die met de last van erfelijk angio-oedeem moeten leven. Verscheidene landen hebben specifieke wetgeving op het gebied van compassionate use om producten op een snelle en efficiënte manier voor patiënten beschikbaar te maken. Het overleg met de regulatoire instanties over compassionate use van rhC1INH is gaande en naar verwachting zal rhC1INH snel beschikbaar zijn voor HAE patiënten in markten met beperkte behandelingsmogelijkheden.
Pharming's rhC1INH product heeft weesgeneesmiddelenstatus voor HAE in Europa en in de VS, wat marktexclusiviteit gedurende een bepaalde periode verschaft voor een geregistreerd product. Pharming heeft ook weesgeneesmiddelenstatus van de FDA gekregen voor twee andere toepassingen naast HAE - het voorkomen en/of behandelen van Delayed Graft Function na orgaantransplantatie en de behandeling van Capillary Leakage Syndroom.
Pharming's positie voor commercialisering van rhC1INH voor HAE en andere toepassingen is verder versterkt door de toekenning van een Amerikaans octrooi betreffende de productie van rhC1INH in melk van transgene zoogdieren en het gebruik van het product voor behandeling van patiënten met (kans op) een C1 remmer tekort. Met Pharming's octrooienportfolio, de toekenningen van weesgeneesmiddelenstatus, de overeenkomst met Paul Royalty Fund en het onderbrengen van de grootschalige commerciële produktie van rhC1INH bij Diosynth, is Pharming in een sterke positie om de laatste fasen voor commercialisering van haar hoofdproduct rhC1INH af te ronden..

PHARMING
Pharming ontwikkelt haar lactoferrine product voor gebruik als een ingrediënt in voedingsproducten. Het hLF dossier voor GRAS-registratie, dat eind 2005 is ingediend, is in behandeling door de FDA. Het onderzoek van recombinant humaan fibrinogeen door het Amerikaanse leger en van combinatieproducten in samenwerking met NovaThera is lopend. De onderneming zal meer informatie over de voortgang van deze producten verstrekken wanneer specifieke relevante mijlpalen zijn behaald.

Bedrijfsontwikkeling
Pharming heeft een strategische financiële overeenkomst gesloten met Paul Royalty Fund ter waarde van US $30 miljoen voor de verdere ontwikkeling van rhC1INH en andere bedrijfsdoelen. Pharming heeft onder de overeenkomst een eerste betaling van US $20 miljoen ontvangen. Dit bedrag bestaat uit US $15 miljoen voor de ontwikkeling van rhC1INH tot nu toe en voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van rhC1INH producten, alsmede uit een investering in eigen vermogen van US $5 miljoen. Pharming komt voorts in aanmerking voor mijlpaalbetalingen van in totaal US $10 miljoen bij het verkrijgen van goedkeuring van de FDA en voor de marktintroductie van rhC1INH in de Verenigde Staten. Eerder dit jaar heeft Pharming een principeovereenkomst gesloten voor de overname van DNage, een niet beursgenoteerd biofarmaceutisch bedrijf in Rotterdam, dat producten ontwikkelt voor behandeling van verouderingssymptomen. Het overnameproces is vertraagd door het beroep van de Ondernemingsraad van Pharming bij de Ondernemingskamer. Pharming is in afwachting van de uitspraak van de Ondernemingskamer en zal op dat moment informatie over de overname verstrekken. De overname van DNage zal toegang geven tot een nieuw innovatief technologieplatform en producten voor nieuwe markten op het gebied van ouderdomsziekten (bijvoorbeeld stofwisselingsziekten zoals type II diabetes, botziekten, zoals osteoporose en erfelijke ziekten, zoals vroegtijdige veroudering bij kinderen). Pharming is per 2 maart 2006 opgenomen in de Midkap Index van de beurs van Euronext Amsterdam op basis van de omzet van aandelen in euros in het volledige kalenderjaar 2005. De AMX is samengesteld uit de 25 meest verhandelde mid caps op Euronext Amsterdam.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (MAA ingediend bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ingediend bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com. Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker (NL) Sarah MacLeod (UK) Samir Singh (US) Investor Voice Financial Dynamics Pharming Group NV T: +31 (0)6 537 49959 T: +44 (0)20 7269 7148 T: +1 908 720 6224 T: +31 (0)71 524 7431 T: +44 (0)7747 602 739 T: +1 800 333 1476.

PHARMING

CONSOLIDATED BALANCE SHEET
At June 30, 2006 (amounts in ¤'000)
June 30, December 31,
2006 2005
(unaudited) (audited)
Intangible assets 3,641 3,914
Property, plant and equipment 5,717 4,960
Financial assets 195 195
Non-current assets 9,553 9,069
Inventories 7,681 3,855
Other current assets 1,169 1,135
Restricted cash 91 237
Marketable securities 5,209 5,839
Cash and cash equivalents 36,363 14,452
Current assets 50,513 25,518
Total assets 60,066 34,587
Shareholders' equity 44,162 28,739
Paul Royalty Fund 9,241 -Other
loans and borrowings 109 140
Non-current liabilities 9,350 140
Trade and other payables 4,938 5,659
Current portion of Paul Royalty Fund 1,574 -Current portion of other loans and borrowings 42 49
Current liabilities 6,554 5,708
Total shareholders' equity and liabilities 60,066 34,587 The liability towards Paul Royalty Fund is measured in USD and has been converted to EUR at balance sheet date. In accordance with International Financial Reporting Standards (IFRS), the liability has been accounted for including transaction fees paid in cash and the value of warrants issued in relation to the strategic agreement..

CONSOLIDATED INCOME STATEMENT
At June 30, 2006 (amounts in ¤'000, except per share data) (unaudited) Three months ended June 30, Six months ended June 30, 2006 2005 2006 2005
Revenues 20 277 80 340
Research and development 2,166 2,277 3,556 3,666
Operations 913 1,197 2,088 3,109
Selling, general and administrative 777 607 1,312 1,110 Depreciation and amortization charges 276 259 580 500 Share-based compensation 295 343 613 460
Costs and expenses 4,427 4,683 8,149 8,845
Loss from operating activities (4,407) (4,406) (8,069) (8,505) Interest on liability to Paul Royalty Fund (580) - (969) -Other interest income, net 345 160 605 321
Foreign currency effect on liability to Paul Royalty Fund 517 - 551 -Other foreign currency results (272) 3 (199) 52
Loss on disposal of marketable securities - (37) - (37) Net loss (4,397) (4,280) (8,081) (8,169)
Share information
Basic and diluted net loss per share (¤) (0.05) (0.05) (0.09) (0.10) Weighted average shares outstanding in period 86,270,809 78,831,816 85,444,826 78,469,645 Number of shares outstanding at June 30, 2006 was 86,270,809. With IFRS 2, the accounting treatment of share based compensation has been updated with the value of options spread over the total vesting period. As a result, the IFRS 2 share based compensation has been updated for all quarters of 2005..PHARMING

CONSOLIDATED STATEMENT OF CASH FLOW
At June 30, 2006 (amounts in ¤'000) (unaudited)
Six months ended June 30,
2006 2005
Net loss (8,081) (8,169)
Adjustments to reconcile net loss to cash flows used in operating activities: Non-cash movement of non-current assets
Depreciation and amortization charges 580 500
Change in operating assets and liabilities
Increase other current assets (34) (321)
(Increase)/decrease inventories (3,826) 258
(Decrease)/increase trade and other payables (721) 756 Other items
Share-based compensation 613 460
Issuance of shares in exchange of services 38 38
Foreign currency effect on liability to Paul Royalty Fund (551) -Interest accrued on liability to Paul Royalty Fund 969 -Interest accrued on marketable securities (178) (14)
Interest received on marketable securities 360 37
Other foreign currency effects 10 (14)
Net cash flows used in operating activities (10,821) (6,469) Purchase of property, plant and equipment (1,283) (409) Purchase of marketable securities - (6,000)
Sale of marketable securities - 3,963
Change in restricted cash 146 (16)
Net cash flows used in investing activities (1,137) (2,462) Net proceeds of increase of share capital 22,208 5,814 Upfront payment Paul Royalty Fund, net of transction fees paid 11,686 -Repayments of loans and borrowings (25) (20)
Net cash flows from financing activities 33,869 5,794 Net increase/(decrease) cash and cash equivalents 21,911 (3,137) Cash and cash equivalents at January 1 14,452 21,706 Net increase/(decrease) cash and cash equivalents 21,911 (3,137) Cash and cash equivalents at June 30 36,363 18,569 Liquidity information
Cash and cash equivalents at June 30 36,363 18,569 Marketable securities at June 30 5,209 6,122
Total liquidities at June 30 (excluding restricted cash) 41,572 24,691