Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM PPP 'preferred bidder' pps-contract voor vier scholen in Engeland

Bunnik, 4 augustus 2006 - BAM PPP, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep actief in de markt voor publiekprivate samenwerkingsprojecten, is door de Engelse gemeente Solihull verkozen tot 'preferred bidder' voor realisatie van vier scholen. Het pps-contract met een waarde van circa ¤ 108 miljoen omvat ontwerp, bouw, financiering en facility management van drie schoolgebouwen, alsmede ontwerp en bouw van de vierde school.

Met uitzondering van een school voor speciaal middelbaar onderwijs (negentig leerlingen) hebben de overige drie scholen elk een capaciteit van circa 1.400 leerlingen. Het voorzieningenniveau is afgestemd op de studierichting. Zo krijgt één van de scholen, gespecialiseerd in onder meer sportonderwijs, de beschikking over een zwembad en een kunstgrasveld.

Na afronding van de laatste contractonderhandelingen ('financial close') in maart 2007 zullen de bouwwerkzaamheden kort daarna van start gaan. Naar verwachting worden in september 2008 drie scholen in gebruik genomen. Het vierde schoolgebouw is in september 2009 gereed.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.