Politie Haaglanden

persberichten van 4 augustus 2006

Haaglanden, 04-08-2006

Oproep getuigen mishandeling
Westland - De politie zoekt getuigen van een mishandeling die plaatsvond op donderdag 3 augustus rond 19.30 uur in park 't Hof in Wateringen. In het park werd het slachtoffer, een 39-jarige Hagenaar, aangevallen door drie mannen. Vervolgens werd hij mishandeld. De verdachten renden weg in de richting van de Herenstraat. Nadat het slachtoffer aangifte heeft gedaan, is hij vervoerd naar het ziekenhuis.
De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over dit incident. Getuigen wordt verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met Bureau Westland.

Jongen aangehouden voor diefstal/heling
Den Haag Op donderdag 3 augustus omstreeks 16.30 uur is op het Centraal Station een 16-jarige jongen uit Den Haag aangehouden voor diefstal. De jongen had een horloge via een veilingsite op het internet te koop aangeboden. Dit horloge was van diefstal afkomstig en eigenaar herkende zijn horloge op de site. Hij maakte een afspraak met de verkoper op het Centraal Station in Den Haag. Aldaar werd de jongen aangehouden ter zake van diefstal en of heling van dit horloge.

Twee mannen aangehouden voor diefstal uit bedrijf Zoetermeer Op donderdag 3 augustus omstreeks 21.45 uur is in de Van der Hagenstraat een 29-jarige Amsterdammer aangehoudenen een nog onbekende man. De mannen waren met zn drieën bezig goederen weg te nemen vanaf een terrein aldaar. Bij de komst van de politie renden de mannen weg. Het gelukte de politie om na een korte achtervolging twee mannen aan te houden. Getuigen hadden de mannen bezig gezien en waarschuwden de politie. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau.

Jongen aangehouden voor diefstal fiets
Zoetermeer Op donderdag 3 augustus omstreeks 15.00 uur is op de Stadhoudersring ter hoogte van de Oranjesteinflat een 16-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden. Getuigen hadden de jongen samen met nog een jongen gezien bij autos en kelderboxen en vertrouwden de zaak niet. Toen zij zagen dat de jongens een fiets wegnamen belde men de politie. Bij aankomst van de politie rende één van de jongens snel weg. De andere kon worden aangehouden.

Verdachte rijdt op gestolen scooter
Rijswijk - Op vrijdag 4 augustus rond 4.45 uur zag Politie Haaglanden een scooter met drie jongens erop rijden over de Delftweg in de richting van de Hoornbrug. De politie ging erop af. Op de Hoornburg werd de scooter achtergelaten en renden de drie verdachten weg. Twee van hen wisten te ontkomen, de derde jongen (een 13-jarige Hagenaar) werd op de Hoornbrug aangehouden. De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn en de verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Slachtoffer van babbeltruc
Rijswijk - Op donderdag 3 augustus rond 15.45 uur kwam bij Politie Haaglanden een melding binnen van iemand die slachtoffer was geworden van een babbeltruc. Bij een 89-jarige bewoner van een woning aan de Generaal Spoorlaan kwam die middag iemand langs om de verwarming te repareren. Op verzoek van de monteur gaf het slachtoffer zijn giropas en pincode af. De zogenaamde monteur heeft de verwarmingen gecontroleerd en nog wat gedronken. Later miste het slachtoffer een geldbedrag en zijn giropas. Het glas waaruit de verdachte heeft gedronken wordt onderzocht op DNA-sporen.

Dieven in bouwmarkt in kraag gevat
Westland - Op donderdag 3 augustus werden verschillende winkeldieven aangehouden bij de bouwmarkt aan de 's-Gravenzandseweg in Wateringen. Rond 11.10 uur kreeg de politie de eerste melding dat iemand wat van de bouwmarkt gestolen had. De 38-jarige verdachte uit Den Haag kreeg een proces-verbaal. Rond 16.30 uur kwam weer een melding binnen dat er een winkeldief gesignaleerd was. Deze verdachte, een 28-jarige man uit Wateringen, kreeg een proces-verbaal. Ook rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden. De 38-jarige verdachte bekende direct dat hij goederen had weggenomen en deed hier afstand van.

Met 112 km/uur over de Benoordenhoutseweg
Den Haag - Een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg kwam een 37-jarige Haagse automobiliste donderdag 3 augustus duur te staan. Politieagenten constateerden rond 9.30 uur dat de vrouw met een snelheid van 112 km/uur reed op een weg waar slechts een snelheid van 50 km/uur is toegestaan. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en haar reis op een andere manier vervolgen. Behalve van de Haagse bestuurster werd de snelheid van ruim tweeduizend andere automobilisten gecontroleerd. 140 van hen reden te snel en kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

6-jarig jongetje op fietsje aangereden
Den Haag donderdag 3 augustus omstreeks 17.55 uur is een 6-jarig Haags jongetje op de Goeverneurlaan op zijn fietsje aangereden door een personenauto. De bestuurder, een 25-jarige man uit Duitsland, heeft het jongetje over het hoofd gezien toen hij vanaf de Goeverneurlaan de Van Oosterwijk Bruynstraat inreed. Het jongetje had een vleeswond aan de linkerhand, maar kwam verder met de schrik vrij.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Donderdag 3 augustus omstreeks 08.00 uur is in een woning aan de Nunspeetlaan een hennepkwekerij opgeruimd. De plantjes bleken reeds geknipt. Er is een grote hoeveelheid restanten en materiaal zoals ventilatoren, luchtpompen, verwarmingselementen, lampen en afzuiginstallaties in beslag genomen. Deze worden voor vernietiging aangeboden.

Man onderuit door aquaplaning
Den Haag Donderdag 3 augustus omstreeks 17.00 uur is op de Vreeswijkstraat een 17-jarige Haagse man met zijn scooter onderuit gegaan als gevolg van aquaplaning. Hierdoor verloor de man de macht over het stuur. Het slachtoffer werd aangetroffen in een nabijgelegen horecagelegenheid met verwondingen aan zijn linkervoet. De man is vervoerd naar het ziekenhuis.

Goede samenwerking leidt tot aanhouding fietsendief Den Haag- Op 3 augustus is een 44-jarige Hagenaar aangehouden voor een ontvreemden van een fiets voor het Medisch Centrum Haaglanden, vestiging Lijnbaan. Rond 15.30 uur meldde een bezoeker bij de beveiliging van het ziekenhuis dat een man een fiets weg nam. De dief kwam zelf op de fiets aan, stalde deze en ging er op de gestolen fiets vandoor. Beveiligers hebben vervolgens de fiets van de verdachte voorzien van een slot en wachtte tot de man terug kwam om zijn fiets op te halen. Dit gebeurde rond de klok van 20.30 uur. Bij het zien van de beveiligers ging de Hagenaar er als een speer vandoor. De beveiligers konden de man bij de Twentstraat staande houden. Politieagenten, die snel ter plaatse waren, hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Hagenaar stond gesignaleerd voor diverse strafbare feiten en wordt -na overleg met een officier van justitie- vandaag voorgeleid.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag- Op 3 augustus rond 10.00 uur troffen politieagenten in een woning aan de Zoutmanstraat een hennepkwekerij aan. In een kamer stonden 180 hennepplanten. Deze en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner, een 31-jarige man is aangehouden.

710 euro boete
Den Haag- Op 3 augustus rond 20.30 uur zagen surveillerende politieagenten een 38-jarige Haagse automobilist een te ruime bocht nemen bij de Delftselaan. Agenten hielden de man staande en roken dat hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Daarnaast bleek uit onderzoek dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd. Na overleg met een officier van justitie moest de Hagenaar direct 710 euro boete betalen; 390 voor het rijden onder invloed en 320 voor onverzekerd rijden.