Gemeente Bernheze


Werkzaamheden Paalgraven

Aanpassingen voor verbetering aansluiting op lokale wegennet en verkeersveiligheid
Na vakantie laatste werkzaamheden nabij knooppunt Paalgraven

Direct na de bouwvakantie voeren Rijkswaterstaat, de Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Oss en Bernheze nog enkel werkzaamheden uit ter hoogte van het zojuist geopende knooppunt Paalgraven bij Oss. Het gaat om de laatste werkzaamheden om de aansluiting van de nieuwe autosnelweg op het regionale wegennet te voltooiien en de verkeersveiligheid te op het regionale wegennet te verbeteren. De werkzaamheden zijn uiterlijk 29 september 2006 gereed.

Het gaat om de reconstructie van 2 kruispunten en de aanleg van een drempel in de afritnr. 16 van de A50. Het doorgaande verkeer op de A50 ondervindt van deze werkzaamheden geen overlast. Verkeer met de bestemming Heesch en Schaijk en het bedrijventerrein Vorstengrafdonk krijgt enkele weken te maken met beperkte omleidingen.

Reconstructie kruispunt Paalgraven-noord
Dit betreft het kruispunt van de noordelijke toe- en afrit A59 nr.53, de N329 verbindingsweg naar Paalgraven-zuid en de toegangsweg van bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Rijkswaterstaat verbreedt de afrit van 2 naar 3 opstelstroken en vervangt asfalt en het bestaande verkeerslicht. De Provincie Noord-Brabant reconstrueert de N329 over een lengte van 500 meter en de gemeente Oss bouwt de toegangsweg voor bedrijventerrein Vorstengrafdonk af.

Op de te verbreden afrit is het gedurende de werkzaamheden niet mogelijk om linksaf te slaan richting Heesch en Schaijk. Dit verkeer wordt omgeleid via de A50 en A59. De te reconstrueren N329 wordt geheel afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de (tijdelijk aangepaste) wegen van het bedrijventerrein. Het fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het tunneltje onder A59 en wordt wel omgeleid op het bedrijventerrein om de fietsers gescheiden te houden van de omleiding van autoverkeer.

Reconstructie kruispunt Ouderijksweg-Paalgravenlaan Vanwege de aangepaste verkeerstromen van en naar Heesch wordt dit kruispunt aangepast om de verkeersveiligheid van vooral fietsers te waarborgen. Hiervoor legt Rijkswaterstaat bij dit kruispunt vrijliggende fietspaden en drempels aan en wordt het kruisingsvlak geheel vernieuwd. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken wordt het kruispunt geheel afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsverkeer blijft het kruispunt bruikbaar tijdens de reconstructie. Het autoverkeer vanaf knooppunt Paalgraven naar Heesch v.v. wordt omgeleid via nieuwe toerit A50 (richting Uden) naar afrit Nistelrode en vervolgens via Noorderbaan en Nistelrodeseweg (N603).

Aanleg drempel in de afritnr. 16 van de A50
Hier legt Rijkswaterstaat een drempel aan ter verhoging van de verkeersveiligheid van het verkeer dat deze afrit oversteekt; de drempel ondersteunt een veilig gebruik van deze oversteek, die door verkeerslichten wordt geregeld. Voor deze aanleg zal deze afrit een nacht of een zaterdag worden afgesloten en het verkeer wordt omgeleid vanaf de afritnr. 14