XBRL vooral een business issue

Pink Web Applications tekent NTP convenant

AMERSFOORT, 20060804 -- Pink Web Applications (PWA) heeft het convenant ondertekend voor het gebruik van de Nederlandse XBRL-taxonomie. PWA ziet XBRL uitdrukkelijk als een business issue en niet slechts als een techniek die automatisch tot besparingen zal leiden. PWA vindt het belangrijk dat softwareleveranciers zich dit meer gaan realiseren. De online producten van PWA sluiten naadloos aan bij het streven van het convenant bij te dragen aan lastenverlichting. Ze zijn voorbereid op het gebruik van de Nederlandse versie van XBRL.


XBRL staat niet alleen voor een techniek, maar is een business issue. Het gebruik ervan zal een grote impact hebben op de uitwisselbaarheid van gegevens en de analyse van bedrijfsresultaten. Door de standaardisering van financiële gegevens, wordt het mogelijk om beter en sneller analyses uit te voeren, inzicht te krijgen in de financiële ontwikkeling van ondernemingen en relevante gegevens gemakkelijker bij de overheid in te dienen. Veel partijen spiegelen XBRL voor als wondermiddel om direct kosten te besparen. Dat is een te beperkte en technische benadering. XBRL is meer dan alleen een techniek: praktijkoplossingen moeten daar juist bij aansluiten. Alleen dan zal XBRL door de markt worden geaccepteerd en kunnen administratieve lastenverlichtingen worden gerealiseerd.

Met de ondertekening van het convenant geeft PWA haar commitment aan het samen met de overheid terugdringen van administratieve lasten. Afspraken voor het elektronisch aanleveren van financiële informatie bij de Belastingdienst, Kamers van Koophandel en het Centraal Bureau voor de Statistiek, helpen om dit streven te bereiken. Door het ondertekenen van het convenant geeft PWA aan haar producten te zullen uitbreiden met de nieuwe mogelijkheden die XBRL biedt, waarbij het bedrijfsleven zal profiteren van de efficiencyvoordelen.

Pink Web Applications ontwikkelt online producten voor financieel intermediairs en adviseert partijen op het gebied van online strategieën, het implementeren van XBRL en de analyse van hieraan gerelateerde effecten in de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven. Belangrijke producten van Pink Web Applications zijn Cliënt Online (www.clientonline.nl) en Pakket EAA voor elektronische aangifte en online deponeren bij de KvK (www.onlinedeponeren.nl).

Het Nederlandse Taxonomie Project is één van initiatieven van de Nederlandse overheid om bij te dragen aan de administratieve lastenverlichting van het bedrijfsleven met 25 procent en is een gezamenlijke project van de ministeries van Justitie en Financiën.



Pink Web Applications B.V.