Ingezonden persbericht

Geldtransport efficiënter en veiliger dankzij integrale tracking & tracing

Zuid-Afrikaanse COIN innoveert dankzij Nederlandse experts

Pretoria/Utrecht, 4 augustus 2006 - De geldtransporten van het Zuid-Afrikaanse COIN Security Group (PTY) Ltd zijn van begin tot einde te volgen dankzij de tracking & tracing oplossing van het Nederlandse bedrijf Transtrack International. Na een pilot in mei in Pretoria heeft COIN, een van de drie grote cash-in-transit-bedrijven in Zuid-Afrika met 28 vestigingen en 300 gepantserde voertuigen, besloten om het integrale volgsysteem in heel Zuid-Afrika te implementeren.

Met het systeem van Transtrack, een softwarebedrijf gespecialiseerd in plan- en volgsystemen van geldstromen, maakt geldvervoerder COIN een enorme efficiencyslag en kan het klanten een betrouwbaardere service bieden maar ook vele extra's als elektronisch facturen en het maken van uitgebreide rapportages. Binnen een dag is nu te zien hoe alle geldtransporten verlopen, terwijl de administratie voorheen soms weken tot maanden in beslag nam. "Er wordt al veel gesproken over standaardisering van geldtransportprocessen in Zuid-Afrika en met dit systeem loopt COIN voorop in de markt," zegt Ronald van Vliet van Transtrack International. Het volgsysteem voor CIT-bedrijven van Transtrack wordt inmiddels in tien landen gebruikt, waarmee Transtrack marktleider is op het gebied van tracking & tracing software oplossingen voor geld- en waardevervoer.

COIN vervoert geld van en naar banken, geldautomaten en retailers. De registratie van het vervoer gebeurt met een barcode, die op de zogeheten sealbag is bevestigd. Alles wordt vastgelegd: de betrokken personen, de route, de vrachtwagen en de inhoud van de geldkoffers. Een goede registratie van de geldtransporten is niet alleen voor de efficiency van essentieel belang, maar ook voor de veiligheid. Aan het vervoeren van geld over de weg zitten altijd risico's verbonden. "Met dit systeem kunnen we ons serviceniveau verbeteren en de efficiency verhogen," zegt Albert Erasmus van COIN Security.

Voor het project in Zuid-Afrika werken partijen uit Zuid-Afrika en Nederland nauw samen. Het Zuid-Afrikaanse QD Group is de system integrator en lokale vertegenwoordiger van Transtrack producten. Ook leveren zij alle benodigde lokale support aan COIN. QD is marktleider op het gebied van Cash Management en Beveiligingsoplossingen. "Het gebruik van deze technologie door COIN geeft aan dat ze klaar zijn om hun dienstverlening naar klanten op een niveau te brengen dat nog niet wordt aangeboden in onze markt," zegt Theo de Oliveira van QD Group.

Het Nederlandse bedrijf CaptureTech, internationaal specialist op het gebied van automatische identificatie, adviseerde over de te gebruiken hardwareoplossing en integratie daarvan. "De gebruikte Dolphin 7900, een hardwareoplossing van Hand Held Products, biedt banken en verzekeraars veiligheid en continuïteit, maar is ook klaar voor toekomstige ontwikkelingen," zegt Sander de Ridder van CaptureTech.

COIN is klaar voor de toekomst. Steeds meer onderdelen van de keten zijn te automatiseren. Zo is het straks mogelijk om draadloos inzicht te hebben in alle opgehaalde en afgeleverde zendingen per voertuig, en kunnen klanten via internet hun zending volgen.