KidzLifestyle en Nederland Positief: KIDZ POSITIEF

Renée Vervoorn aangetrokken als nieuwe ambassadrice Nederland Positief

AMSTERDAM, 20060804 --

KidzLifestyle (KLS) en Nederland Positief gaan intensief samenwerken. Renée Vervoorn, hoofdredacteur KidzLifestyle, zal tevens ambassadrice worden van de stichting Nederland Positief.

Renée Vervoorn: "Je hoeft het nieuws maar aan te zetten en je wordt 'doodgegooid' met het leed van de wereld. Tolerantie jegens de medemens daalt zienderogen, armoede is immer aan de orde van de dag, steden verpauperen, kinderen worden aan de lopende band verwaarloosd en in schrijnende gevallen zelfs vermoord... om niets.

Je zou door de berichtgeving, die helaas de werkelijkheid eer aan doet, bijna vergeten dat er ook heel veel moois is op deze aarde. Dat velen van ons een positieve spirit hebben met een positieve kijk op de wereld en dus een positief effect sorteren, positieve dingen zien én voelen.

Nederland Positief (www.nederlandpositief.nl/) appelleert hieraan door Bekende en minder bekende Nederlanders te vragen wat zij als positief ervaren in het eigen land. Idealen zijn er om nagestreefd te worden en dus ziet Christian Houkes (initiatiefnemer van Nederland Positief) het als een uitdaging de positieve boodschap ook buiten de landsgrenzen van Nederland uit te dragen. Maar ook (en in eerste instantie) is er in Nederland nog onontgonnen terrein.

En daar komt KLS om de hoek kijken. Want KLS zal als 'brug' gaan fungeren tussen ouders en kidz aan de ene kant en de 'boze buitenwereld' aan de andere kant. De vraag is hoe jij, als ouder, een steentje kan bijdragen aan een positieve(re) wereld ?

Na enig denkwerk hieromtrent is mij de volgende gedachte ontsproten. Als ouder en (dus) als mens ben je in de gelegenheid (de kijk van) je kind mede te bepalen door het kind te wijzen op al hetgeen positief is in plaats van wat negatief is. Je kunt je kind positief bekrachtigen door het te belonen voor positief gedrag in plaats van het immer te straffen voor wat hij aan negatief gedrag vertoont. Je kunt je kind sturen in de omgang met mensen om hem heen. Je kunt je kind leren dat over het algemeen genomen zo is dat 'wie goed doet ook goed ontmoet', dat je kind reëel naar zichzelf moet leren kijken, voordat hij anderen be/ver-oordeeld.

Je bent mede verantwoordelijk voor wie en wat hij/zij in een later stadium van zijn leven is. Een enorme verantwoordelijkheid, maar wél een die je met beide handen moet aangrijpen als je belang hecht aan een 'betere wereld'. Nonsens, vind ik de filosofie dat je in deze tijden beter geen kind op de wereld kunt zetten. Juist wél doen als je wilt en in de gelegenheid bent. Maar je moet je wel terdege realiseren dat jouw kind de toekomst in handen heeft. Dat jouw kind effect kan sorteren. Positief effect wel te verstaan."

Meer informatie is te vinden op de websites www.nederlandpositief.nl en www.kidzlifestyle.nl



Ingezonden persbericht