Gemeente Zwolle
Zwolse sportvelden gebukt onder droge en warme zomer

Datum uitgave: 08/04/2006
De warme en droge maand juli heeft de Zwolse sportvelden niet onberoerd gelaten. Het gras op sommige voetbalvelden heeft extra tijd nodig om aan te sterken voor het nieuwe sportseizoen. De gemeente stuurt de betrokkenen voetbalverenigingen daarom een brief, waarin wordt gewezen op de mogelijke latere bespeelbaarheid.
1Iedere zomer worden de Zwolse sportvelden opnieuw doorgezaaid. Dan worden groeven getrokken in de bestaande grasmat en extra gras gezaaid. Grasloze doelgebieden krijgen extra aandacht. Tijdens de droge weken is er volop gesproeid door medewerkers van de gemeente om het droge weer te compenseren. Dat bood niet overal soelaas, waardoor er opnieuw is ingezaaid. Het gras is nog onvoldoende gegroeid.

Zwolse voetbalverenigingen moeten er rekening mee houden dat velden later dan de geplande datum bespeelbaar zijn. Met name voor oefenwedstrijden kan dat gevolgen hebben. Bij de afdeling Wijkzaken van de gemeente Zwolle kunnen verenigingen informeren naar de bespeelbaarheid van 'hun' velden.

De verwachting is dat - mede door de veranderde weersomstandigheden - de vertraging beperkt blijft.

Bron: afdeling communicatie