3 e persbericht van vrijdag 4 augustus 2006

Eindhoven, 04-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt fietsendief aan

Op de Jeroen Boschlaan is vrijdag rond 13.00 uur een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de verdachte vanaf de Tramstraat een fiets wegnemen en achtervolgde hem. Op de Jeroen Boschlaan werd de verdachte opgepakt. De fiets bleek hij op de Vestdijk verstopt te hebben. De politie heeft de fiets teruggevonden en op het politiebureau gestald. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van huiselijk geweld opgepakt

In zijn woning in Stratum is vrijdag rond 8.30 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en het bedreigen met de dood van zijn 42-jarige vrouw. Dit gebeurde op 8 juli van dit jaar in hun woning. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Best / Eindhoven: Mannen aangehouden na diefstal auto

Op een erf aan de Schansweg in Best zijn vrijdag drie mannen aangehouden. Het gaat om twee Eindhovenaren van 39 en 63 en een 22-jarige inwoner uit Reusel. De verdachten werden aangehouden in verband met diefstal van een auto die op het erf werd aangetroffen. De auto werd eerder vanmiddag vanaf de Aalsterweg in Eindhoven gestolen. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Asten: Woninginbraak

In een woning aan de Cactusstraat is vrijdag tussen 11.15 en 13.30 uur ingebroken. Een raam aan de achterkant werd opengemaakt om binnen te komen. Weggenomen werden een paar honderd euro.

Geldrop: Aanrijding met gewonden

Op de kruising Bogardeind Houterbrugweg Emopad heeft vrijdag rond 17.00 uur een kop staart aanrijding plaatsgevonden. Een automobiliste (leeftijd nog onbekend) uit het Belgische Oud Turnhout botste achter op de auto van een 36-jarige vrouw uit Geldrop. De vrouw stond stil voor een stoplicht. Door de klap botste de vrouw uit Geldrop tegen de caravan van een 54-jarige man die voor haar stond te wachten voor het stoplicht. Deze botste vervolgens weer tegen de auto van een 51-jarige man uit Geldrop die voor hem stil stond. De Belgische vrouw is met nog onbekend letsel overgebracht naar het MMC in Eindhoven. De 36-jarige vrouw is met nek- en rugklachten naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht.

Maarheeze: Verdachten van inbraak in woning aangehouden

Na een onderzoek hield de politie vrijdag rond 12.15 uur op de Tienendreef in Valkenswaard een 23-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aan. De man wordt, samen met een 19-jarige inwoner uit Luyksgestel, verdacht van een inbraak in een woning in Maarheeze. De 19-jarige verdachte werd woensdagochtend op zijn werk in Eersel aangehouden. De inbraak vond plaats op 18 mei van dit jaar. Uit de woning werden een processor en sieraden gestolen. De 19-jarige verdachte is vandaag in vrijheid gesteld. De 23-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.