Ingezonden persbericht


Nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG).

PERSBERICHT
Amsterdam, 4 augustus 2006

Raad van Toezicht OLVG

NIEUWE VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR OLVG BENOEMD

De Raad van Toezicht van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) deelt mee de heer dr. Douwe J. Hemrika per 1 oktober 2006 te hebben benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het OLVG. Hij volgt hiermee de heer drs. Emile A.R.J. Lohman op. Per genoemde datum legt de heer Hemrika zijn huidige functie van lid Raad van Bestuur neer.

Sinds april 1986 is de heer Hemrika verbonden aan het OLVG. Hij was tot november 2000 werkzaam als gynaecoloog. Vervolgens vervulde hij ruim een jaar de functie van directeur Medische Dienstverlening. In januari 2002 volgde zijn benoeming tot lid Raad van Bestuur.

Raad van Toezicht,
mr. W.F.C. Stevens, voorzitter

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mare Bergsma, persvoorlichter OLVG, telefoonnummer (020) 599 30 10 (buiten kantooruren bereikbaar via (020) 599 91 11).

Aangehecht samenvattend Curriculum Vitae dr. D.J. Hemrika

Curriculum Vitae

Douwe Jurriën Hemrika werd geboren op 4 juli 1953 te Amsterdam. Na het behalen van het diploma gymnasium ß studeerde hij geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (artsexamen 1979). De militaire dienstplicht werd vervuld als reserve 1e luitenant-arts bij de 15e Afd Lichte Luchtdoelartillerie te Wezep, waarna hij van 1981 tot 1986 werd opgeleid tot gynaecoloog in respectievelijk het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het VU medisch centrum.

Op 1 april 1986 trad hij toe tot de Medische Staf van het OLVG.

Tijdens zijn actieve loopbaan als gynaecoloog heeft hij zich voornamelijk beziggehouden met de voortplantingsgeneeskunde. In 1993 behaalde hij de graad van doctor in de geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op een neuro-endocrinologisch proefschrift.

Binnen de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) was hij bestuurlijk actief, o.a. als lid van het bestuur NVOG, lid en later voorzitter van de Commissie Kwaliteit, lid van het bestuur van de Landelijke IVF-werkgroep, voorzitter van de landelijke Werkgroep

Voortplantingsendocrinologie en Fertiliteit, voorzitter van de Commissie Gynaecongres en daarnaast was hij lid van het dagelijks bestuur van de Medisch-wetenschappelijke Raad van het CBO. Op 1 november 2000, hij was toen voorzitter van de Medische Staf, aanvaardde hij een fulltime managementfunctie als directeur Medische Dienstverlening in het OLVG. Op 1 januari 2002 volgde zijn benoeming tot lid van de Raad van Bestuur.