Gemeente Weert

19 juli 2006

Van zaterdag 5 tot en met zaterdag 12 augustus a.s.

straattheater 'limburg festival' ook in weert

Dit jaar vindt alweer voor de 24e keer in diverse gemeenten in de provincie Limburg en de Euregio het 'Limburg Festival' plaats. In de periode van zaterdag 5 tot en met zaterdag 12 augustus a.s. staat ook Weert in het teken van dit festival, een evenement waarbij op pleinen, straten en bijzondere locaties allerlei vormen van straat- en locatietheater worden gepresenteerd.

In Weert vinden vier voorstellingen plaats op de Nieuwe Markt, een plein dat uitermate geschikt is voor evenementen als deze. Verder staat er één voorstelling gepland op de nieuw ingerichte Oelemarkt, waarmee invulling wordt gegeven aan een 'bredere' functie van dit uitgaansplein.

Gratis magazine
Evenals in voorgaande jaren is er vanaf 25 juli een Festivalmagazine beschikbaar waarin alle gegevens over de groepen zijn opgenomen. Dit gratis magazine is o.a. verkrijgbaar bij het gemeentelijk Infocentrum in de hal van het stadhuis aan de Beekstraat en bij het VVV-kantoor aan de Maasstraat. Verder is veel informatie te vinden op de festival-website www.limburgfestival.nl .

Het programma voor Weert ziet er als volgt uit.

Zaterdag 5 augustus, start tussen 10.00 en 13.00 uur:

'Natuurlijk .Theater'

Een Limburg Festival zonder 'Natuurlijk . Theater' is inmiddels niet meer denkbaar. Dit is een fietstocht van circa 30 km waarbij op onverwachte locaties zeven verschillende voorstellingen te zien zijn. De fietstocht voert door het prachtige natuurgebied Kempen-Broek rondom Weert en Stramproy. Er zijn verschillende horecavoorzieningen langs de route, zodat de inwendige mens ook kan worden verwend. Er kan worden gestart vanaf twee locaties: het Natuur- en Milieucentrum 'De IJzeren Man' aan de Geurtsvenweg 4 in Weert en gemeenschapshuis 'De Zaal' aan de Mariastraat in Stramproy. De deelnemersbijdrage is E 3,- per persoon of E 6,- voor een gezin met kinderen onder 12 jaar. Er kan gestart worden tussen 10.30 en 13.00 uur. Om op ontspannen wijze alle voorstellingen te kunnen zien, wordt starten op het vroegste tijdstip aanbevolen. Wie zich niet wil laten verrassen kan vooraf reeds een korte typering krijgen van de acts die op de route te zien zijn. Men vindt deze informatie in het Festivalmagazine en op de website www.limburgfestival.nl Het verdere programma in Weert ziet er als volgt uit. Maandag 7 augustus, 20.00 uur, Nieuwe Markt:

Abigail Collins (Aus)
Abi Collins neemt als madame Chou Chou in 'Fire on the Nile' het publiek en vooral vrijwilligers daaruit vol overgave mee in een wervelwind van het klassieke liefdesverhaal van Antonius en Cleopatra. Een humoristische mix van ballet en acrobatiek staat garant voor onverwacht hoogstaand straatcabaret. Wie passie wil ervaren, komt kijken en zorgt dat Madame Chou Chou hem/haar kiest (of aanwijst) als vrijwilliger. (Zie ook: www.stickyplanet.com )

Dinsdag 8 augustus, 20.00 uur, Nieuwe Markt:

Krasky Vostoka
'East meets West' in een klein uurtje klassieke Russische clownerie. Puur hogeschool- entertainment. De groep voegt in haar programma elementen van het klassieke pantomime, veelzijdige acrobatiek en originele clownerie samen. Maar deze in eigen land wereldberoemde duivelskunstenaars in een bepaald hoekje plaatsen, zou hen onrecht aandoen. De toeschouwer krijgt uiteindelijk een non-verbale, maar bovenal komische voorstelling te zien. Het gezelscahp was midden jaren negentig reeds met heel veel succes te gast in Limburg. Krasky Vostoka. Colours of the East! (Zie ook: www.krasky-vostoka.com.rus)

Donderdag 10 augustus, 20.00 uur, Nieuwe Markt:

Circus Group
Trampoline Mission 3 is de eerste voorstelling van dit nieuwe Belgische gezelschap. Zoals de naam al aangeeft, staat de trampoline in deze voorstelling centraal. Men kan zich alvast verheugen op een energieke rock 'n roll-voorstelling; vol humor, passie en nimmer aflatende energie. Een en ander staat onder regie van Jan Vermeersch, frontman van Cirq'ulation Locale. De kenners weten dan genoeg. Of niet natuurlijk. Hoe dan ook: klakske af voor onze nieuwe Belgische vienden Jokke, Benjamin en Mikaël. Première voor Nederland. (Zie ook: www.circusgroup.be)

Vrijdag 11 augustus, 21.00 uur, Nieuwe Markt:

Wallstreet Theatre
Het drama begint al bij de begroeting tussen de Duitse Herr Schreuder & Herr Schultze. Als ze elkaar de hand geven, raken ze al in de knoop. In hun voorstelling 'Take a Seat' voeren de heren een ware slapstickoorlog met en tegen elkaar. Gelukkig voor de neutrale toeschouwer heiligt daarbij het doel de middelen. Maar uiteindelijk herstellen deze 'dear old friends' het onderlinge wankel evenwicht. Hierbij is alles erop gericht dat hun sokophouders niet te veel bloot blootgeven. (Zie ook: www.wallstreettheatre.de)

Zaterdag 12 augustus, 14.00 uur, Oelemarkt:

Oko Sokolo ( Dui / Kro )
Doek open voor 'Todays Circus' van het Duits-Kroatisch duo Oko Sokolo. Onder zoete Franse accordeonklanken ontmoeten man en vrouw elkaar. Ze nemen de toeschouwer mee op een reis vol beeldspraak die dan weer treurig en ernstig, dan weer lichtvoetig en vrolijk is. In dit pas de deux vermengen Claudia Schnürer en Ante Ursic op adembenemende wijze dans, pantomime en koordansen tot een poëtisch geheel. Theater waar je als toeschouwer stil van wordt. Première voor Nederland.

(Zie ook: www.okosokolo.de)

6005.125 JN

---- --