Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam 31 juli 2006

KARDINAAL SIMONIS IN HAUTE COUTURE VAN AZIZ

HEMELSE PARADE PERFORMANCE / PROCESSIE DOOR BINNENSTAD UTRECHT

Zaterdag 5 augustus vindt in Utrecht de opening plaats van de 7e hemel - het festival. Het startschot van dit grote Utrechtse zomerfestival wordt gegeven door de Hemelse Parade, een spectaculaire performance / processie onder auspiciën van modevormgever Aziz en Kardinaal Simonis.

De performance: 'Hemelse Parade'

Het 7e hemel festival wordt geopend door de Hemelse Parade, een performance / processie onder regie van modevormgever AZIZ, met kardinaal Simonis in de hoofdrol. De Hemelse Parade is een bonte stoet van schapen, koeien, paarden, bruidegommen, bruiden, nonnen, Hare Krishnas en vele modellen en performers. Kardinaal Simonis, gekleed in haute couture van AZIZ, zegent bij aankomst in het voormalig gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat de locatie, gasten en performers in. Hier begint op de catwalk een show van de nieuwe Aziz-collectie, die geïnspireerd is op kardinaal Simonis. Tevens vinden diverse performances plaats van performance artiesten en choreografen.

Start performance / processie: zaterdag 5 augustus, 18.00 uur, bij Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht.

De processie voert van het Museum Catharijneconvent via de Dom en het Stadhuis naar het voormalig gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat 28. Aankomt processie en aanvang modeshow is om 19.30 uur op de Hamburgerstraat 28

AZIZ
AZIZ is een Nederlandse modeontwerper die een eigen 'handschrift' in kleding heeft ontwikkeld. Hij speelt voortdurend met de relatie van kleding en identiteit. Kleding is als een tweede huid die de identiteit van de drager weerspiegelt en aldus 'gelezen' wordt door zijn omgeving. Het is tegelijkertijd ook een beschermlaag van al datgene wat niet openbaar en publiek gemaakt wil worden. Hij maakt gebruik van materialen die altijd anders zijn. Naast zijn eigen collectie ontwerpt AZIZ kostuums voor ondermeer opera's en hedendaagse moderne dans en ontwikkelt hij performances. In november 2005 was zijn werk te zien in het Guggenheim Museum, New York

NOOT VOOR REDACTIE,