Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

***

21e Internationale Oldtimerdag Twente in Tilligte, zondag 6 augustus 2006

met o.a.:

* Evenemententerrein van 7 hectare * Arena voor demonstraties en defilés
* Special 2006: grondverzet * Volop parkeergelegenheid

Zondag 6 augustus 2006 wordt voor de 21e keer de 'Internationale Oldtimerdag Twente' georganiseerd op het terrein van Erve Baks bij Tilligte (N.O. Twente). Deze 'dag van de Oldies' geniet internationale bekendheid door de perfecte organisatie, de fraaie ligging van het evenemententerrein en de aanvoer van een groot aantal oldtimers: auto's, scooters, motoren, stationair draaiende motoren, stoommachines, draglines, tractoren, werktuigen en andere landbouw en industriële machines. Speciaal voor demonstraties en defilés wordt een ruim opgezette arena aangelegd. Voorgaande jaren hebben we zo'n 10.000 bezoekers van binnen en buiten de landsgrenzen mogen verwelkomen.

2006 Staat in het teken van grondverzet. Dit jaar worden met ruim 15 machines demonstraties gegeven, waaronder draglines (draadkranen), bulldozers, shovels en kipwagens. Fraai, historisch materiaal, dat allemaal flink aan het werk zal worden gezet op een groot stuk terrein.

Erg indrukwekkend dit jaar is de stoommachinesectie. De Oldtimerclub Tilligte is er in geslaagd ruim 30 stoommachines (!) naar Tilligte te krijgen.
Er worden verschillende demonstraties gegeven met het complete Fowler stoomploegstel van Hans Heupink. Deze stoommachines uit 1918 hebben een gewicht van 22000 kg per stuk en worden gebruikt bij het ploegen. Een dag volop ploegen kost 8.000 liter water en 1.200 kg kolen.

Daarnaast is de organisatie trots op de komst van de 'Koets'n Keerls', een vereniging van enthousiaste mensen met liefde voor het aangespannen paard voor de authentieke koets. De aanwezigheid van de Koets'n Keerls betekent een grote show van koetsen in vele variaties, getrokken door schitterende paarden met op de bok de koetsier met de hoge of bol-hoed en geheel passende kledij. Ook het opmerkelijke 10-span Shire Horses is dit jaar, na een jaar van afwezigheid, weer van de partij. Dit ras is het grootste paardenras dat bestaat en zal zeker niet over het hoofd worden gezien.

De Oldtimerdag 2006 staat verder in het teken van het landelijke leven op en rond de boerderij. Door haar geweldige invloed op het vroegere plattelandsleven en later op de wording en enorme groei van de vermaarde Twentse textielnijverheid verdient dat boerenleven eens een extra accent temidden van al dat andere Oldtimer-moois. Alles wat de boer ten dienste stond in zijn harde strijd om het bestaan nu fraai bijeen uitgestald op een daartoe aangepast stukje evenemententerrein. En in aansluiting op dit thema zullen enkele demonstraties schapen drijven worden verzorgd.

Een nieuwe aanwinst dit jaar is de medewerking van het Axetreme team, een team dat op spectaculaire wijze haar zaagkunsten (m.b.v. cirkelzaag) en hakkunsten (m.b.v. hakbijl) showt. Kettingwisselen, schijven zagen, vellen en hakken, ze draaien hun hand er niet voor om.

Deze Oldtimerdag is allesbehalve statisch. Van vele oldtimers wordt de werking getoond: het vroegere stoomploegen bij het ontginnen van een stuk hoogveen, het dorsen door de eeuwen heen in een echt landelijke dorsstraat en het bomen en planken zagen met schitterende oude zaagbanken, aangedreven door reuzen van stationaire motoren uit de vermaarde collectie van Johan en Bennie Gerwers.

Natuurlijk ontbreekt op het grote terrein ook niet de modelbouwexpositie en de onderdelenmarkt, terwijl de oude ambachten weer in volle glorie herleven: brood bakken, kaarsen maken, klompen maken, manden vlechten, koper smeden, etcetera.

Ook voor de jeugd zijn op het terrein meerdere attracties, waaronder het rijden in een stoomtrein, een springkussen, een zweefmolen, een mini kinderboerderij, een zandbak en een ballonnenwedstrijd. De organisatie denkt ook dit jaar een fantastische dag te kunnen presenteren voor een groot publiek.

Entreeprijzen: volwassenen Euro 7,-, kinderen t/m 12 jaar Euro 2,-, parkeren Euro 1,-.

Kijk voor meer informatie op www.oldtimerdag.nl

***

Dinkelland, een fantastische omgeving
De Oldtimerdag wordt gehouden en georganiseerd door meer dan 250 vrijwilligers uit het Twentse dorp Tilligte in gemeente Dinkelland. Een gemeente die uit veel kernen en buurtschappen bestaat en waar het verenigingsleven rijk geschakeerd is. Het Dinkelland-gebied staat bekend om zijn heerlijke fiets- en wandeltochten in de prachtige natuur en unieke landschappen. Het hele jaar door kunnen vele verschillende plaatselijke bezienswaardigheden worden bezocht zoals antiekmarkten, musea, molens, havezathe, de sterrenwacht en natuurlijk de kunst- en galeriestad Ootmarsum van de bekende kunstschilder Ton Schulten.

TerZake reclameadvies

Susanne Vedder
Account Manager

Welbergweg 9
Postbus 951
7550 AZ Hengelo
Telefoon 074 - 250 65 22
Fax 074 - 250 64 22
ISDN 074 - 291 68 54
E-mail s.vedder@komTerZake.nl
Website www.komTerZake.nl

---- --