Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
BillyBird Park Hemelrijk

13e Hemelrijk goes Western

Volkel- juli 2006

Op zondag 6 augustus staat het programma bij BillyBird Park Hemelrijk weer bol van de countrytoppers. Tijdens de 13e editie van het openluchtfestival HEMELRIJK goes WESTERN komt de echte countryliefhebber goed aan zijn trekken. Ook voor de niet-country liefhebbers is er tijdens dit bijzondere festival van alles te zien, te horen en te proeven. Niet voor niets trekken jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland op de eerste zondag van augustus naar dit bijzondere evenement, dat door kenners al vele jaren wordt geprezen om haar ongedwongen en familiaire sfeer!


* NON-STOP LIVE COUNTRY MUZIEK *

Om 13.00 uur wordt het festival officieel geopend door country coryfee Wim Pols. Zijn warme en vertrouwde stem is onmisbaar geworden tijdens Hemelrijk goes Western. Vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur zullen afwisselend verschillende countrysterren het podium betreden. Zo zal Frank Jansen samen met zijn nieuwe band een prachtig optreden ten gehore brengen. De afgelopen jaren heeft Frank Jansen stevig aan de weg getimmerd. In 1996 verscheen zijn eerste cd (You're a phone call that I need to make) en daarmee had hij meteen succes. Hij heeft inmiddels vele tournees op zijn naam staan en ook op buitenlandse festivals is hij een graag geziene gast. Nu heeft hij dus een nieuwe band geformeerd, bestaande uit musici die op hun beurt allen hun muzikale sporen meer dan verdiend hebben.

De vierkoppige band Colonel Hammond's Four heeft eveneens zijn sporen verdiend in het country- en linedance circuit. Door hun oorspronkelijke achtergrond als populaire amusementsband op diverse feestjes, bleek de band uitstekend geschikt om een gevarieerd repertoire van countrymuziek te brengen waar zowel de linedancers als de countryliefhebbers zich goed in konden vinden. Onder het motto `het moet country blijven maar wel dansbaar zijn' heeft deze band een flinke schare trouwe fans achter zich weten te verzamelen.

Audrey Smits laat ook van zich horen tijdens deze 13e editie van Hemelrijk goes Western. Als jong meisje doet Audrey al veel ervaring op als zangeres. Ze zingt in verschillende koren en gaat uiteindelijk aan de slag als dirigente. Op haar 20e reist ze de hele wereld af met de internationale showgroep `Up with people'. Audrey brengt voornamelijk `moderne' countrymuziek ten gehore van onder andere Shania Twain, the Dixie Chicks en Trisha Yearwood. Goede wijn behoeft geen krans: ook Dick van Altena zal tijdens Hemelrijk goes Western met zijn band de nodige entertainment brengen. Na 28 jaar voorman te zijn geweest van de zeer succesvolle countryband Major Dundee én songwriter van vele populaire hits waaronder het bekende `Hé Suzie de bui is over' laat Dick van Altena tijdens Hemelrijk goes Western nog eens zien en horen waar hij zo ontzettend goed in is!

Om 20.00 uur is, hoe kan het ook anders na al die jaren, de traditionele afsluiting met 'Making Friends', vertolkt door alle artiesten. Naast de vele optredens is er op 6 augustus nog veel meer te beleven in het park. Wat kan het luister- en danspubliek tijdens Hemelrijk goes Western nog meer verwachten?

Grote dansvloer * westernmarkt * ponyrijden * huifkartochten

Jong en oud, luisteraar of danser. Iedereen zal deze dag als een mooie ervaring beleven waar men nog lang aan terug zal denken. Op de grote dansvloer kunnen dansers zich naar hartelust uitleven. Rondom de dansvloer is een grote westernmarkt waar vele kleurrijke kraampjes de allernieuwste countrygadgets en andere snuffelwaren hebben uitgestald. Speciaal voor de kleine cowboys zijn er pony's in het park waar een ritje op kan worden gemaakt. Ook zijn er gratis huifkartochten die door het 55 hectaren grote park langs de waterplas trekken!

De locatie: BillyBird Park Hemelrijk

De combinatie van het festival met de locatie BillyBird Park Hemelrijk is zonder meer uniek te noemen. Naast een groot strandbad beschikt het park over twee binnenspeeltuinen, een verkeersspeeltuin en een poppentheater. In de Outback Valley is een touwenparcours, bootjesglijbaan, waterfietsen, bungee-trampolines, Outback Challenge en de 15 meter hoge klimberg Hemelaya. Nieuw dit jaar is de spetterende waterattractie Laquana. BillyBird Park Hemelrijk is gelegen in het Brabantse Volkel, aan de rand van de Peelstreek. Tijdens het festival kan men optimaal genieten van de mooie omgeving en de vele faciliteiten die het park te bieden heeft.
Bezoekadres: Zeelandsedijk ­ Volkel (gem. Uden) Open: Iedere dag vanaf 10.00 uur Info: (0413) 272 987 of www.billybird.nl All-in toegangsprijs: 9,50 p.p. ( kinderen t/m 2 jaar en abonnementh ouders gratis)

Op het festival worden geen honden en sporen toegelaten.
---