Politieberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 06-08-2006

Onder invloed

WOERDEN Een 53-jarige inwoner van Maarssen is zaterdagmorgen 5 augustus omstreeks 09.15 uur aangehouden voor onder invloed, onverzekerd en zonder geldig rijbewijs rijden.

Bij een controle zag een agent op de Rijksweg A12 een auto met een kapotte koplamp rijden. De agent controleerde aan de hand van het kenteken wat standaardgegevens en daaruit bleek dat de auto niet verzekerd was. Wat verderop moest de automobilist stoppen en bij het aanspreken rook hij naar alcohol. De agent nam een blaastest af waaruit bleek dat de Maarssenaar te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat de automobilist 450 ug/l in zijn lichaam had. Bovendien reed hij zonder geldig rijbewijs. De auto is in beslag genomen en proces-verbaal is opgemaakt.

WOERDEN - Omdat hij tegen de verplichte rijrichting inreed en op een onmogelijke plek probeerde te keren, viel een Woerdenaar voor rijden onder invloed door de mand.

Een surveillerende agent zag zondag 6 augustus omstreeks 01.00 uur dat de automobilist zich in een moeilijk pakket manoeuvreerde. De man, 49 jaar oud, werd aangesproken en rook naar alcohol. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken en dus werd hij aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de Woerdenaar 680 ug/l in zijn lichaam had; meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aangehouden voor beledigen

MIJDRECHT - Voor het beledigen van agenten, is vrijdagavond 4 augustus een 19-jarige Mijdrechter aangehouden.

Surveillerende agenten liepen omstreeks 21.40 uur op de Anselmusstraat en passeerden drie jongemannen. Eén van hen, een 19-jarige man uit Mijdrecht, riep luid een scheldwoord naar de agenten. De agenten spraken de man aan en deelden hem mee dat hij was aangehouden voor de belediging. De man was het hier kennelijk niet mee eens en verzette zich tegen zijn aanhouding. Het verzet werd zo hardnekkig dat de agenten de man tegen de grond moesten werken en hem geboeid meenamen naar het politiebureau. De man is ingesloten.

Aanrijdingen

WOERDEN - Op de Europabaan hebben zaterdag kort na elkaar twee aanrijdingen plaatsgevonden.

Omstreeks 14.40 uur raakten twee personenautos betrokken bij een kop-staartaanrijding. Een 25-jarige vrouw uit Frankrijk werd ter controle met nekklachten per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd, maar bleek geen letsel te hebben.

Door deze aanrijding was een grote plas koelvloeistof op het wegdek komen te liggen. Enkele minuten later raakte een 39-jarige motorrijder uit Woerden hierdoor bij het remmen voor het verkeerslicht in de slip en kwam ten val. Hij liep knieletsel op.

Uit de hand gelopen verkeersconflict

BREUKELEN Twee mannen zijn aangehouden na een verkeersconflict op de Rijksweg A2.

Zaterdag 5 augustus omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat bij een tankstation aan de Rijksweg A2, ter hoogte van Breukelen, een vechtpartij gaande was. Het bleek dat inzittenden van twee autos ruzie met elkaar hadden gekregen, vermoedelijk over een verkeersgedraging.

Een 50-jarige man uit Herwijnen reed met vier passagiers over de Rijksweg A2 en kwam in conflict met een andere automobilist, een 28-jarige Utrechter, en zijn eveneens 28-jarige inzittende uit Driebergen-Rijsenburg. Beide bestuurders stopten op de vluchtstrook en tussen de inzittenden ontstond daar al wat trek- en duwwerk. Beide automobilisten vervolgden hun weg weer, maar kennelijk niet zonder het conflict te hebben opgelost. De 28-jarige mannen zouden de auto van de man uit Herwijnen van de weg hebben proberen te rijden. De man uit Herwijnen reed daarop naar een tankstation, waar zijn auto nogmaals opzettelijk werd aangereden. Buiten de auto gingen de betrokkenen met elkaar op de vuist. De politie kwam erbij en kon één verdachte, de Utrechter, direct aanhouden. De ander, uit Driebergen-Rijsenburg, was gewond geraakt aan zijn hoofd en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij kon later worden aangehouden. Ook één van de passagiers van de man uit Herwijnen raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.